blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Singapore

Klein, maar erg trendy en intrigerend land

Singapore is een heerlijke stad. Met een geheel eigen keuken en straattentjes met een Michelin-ster bijvoorbeeld. Maar ook een van de meest bijzondere zwembaden ter wereld. En een goede plek om te shoppen.

Een stad die verrast, zo kun je Singapore wel noemen. Zeker toen in 2016 bekend werd dat twee straattenten een Michelin-ster kregen voor hun gerechten van een paar euro. Het zijn de eerste straattenten in de wereld die deze eer kregen. Het toont de rijkdom van dit piepkleine land aan.

Niet iedereen weer dat de stad dateert uit de 14e eeuw. Hij werd begin 19e eeuw door de Engelsen gekoloniseerd. Sir Thomas Raffles maakte de stad tot wat wij nu kennen als Singapore. 

Tegenwoordig is Singapore voor velen slechts een tussenlanding op reis naar andere bestemmingen in Azië, maar de kleine stadstaat is een langer bezoek meer dan waard. De hypermoderne stad met haar torenhoge flats, luxe winkels in Orchard Road en restaurants van wereldklasse is opvallend schoon, veilig en voelt door de relaxte sfeer veel kleiner aan dan ze in werkelijkheid is. Je kunt eenvoudig door de stad reizen met de metro. 

Singapore bestaat niet uit een stad, zoals vaak wordt gedacht, maar uit 63 eilanden. Al groeien deze door landwinning langzaam aan elkaar. Desondanks is ongeveer 23% van het oppervlak van Singapore beschermd via bossen en natuurreservaten. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Singapore.

Hoogste indoor waterval ter wereld

The indoor waterfall in Jewel Changi Airport in Singapore.

Het klinkt wat vreemd; een indoor waterval. Op de supermoderne luchthaven Jewel Changi Airport is een waterval van 40 meter hoog gemaakt. Met erom heen een heuse jungle zodat de bezoekers de luchthaven kunnen ontsnappen. Je kunt hier lekker rond lopen, foto’s maken en relaxen tussen vluchten in. Of als je naar huis gaat en wacht op je vlucht.

Havengebied met de Quay’s

In het havengebied, de zgn. Quays, zijn diverse uitgaansgelegenheden te vinden. Denk aan talloze bars en clubs om je te vermaken. Wat veel niet weten is dat je hier een mooi uitzicht over de stad hebt.

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay in Singapore.

Het inmideels beroemde Gardens by the Bay is een park met futuristische bomen. Je vindt het in het hart van Singapore. Het is een Botanische Tuin want in de bomen vind je talloze planten zoals orchideeën en bromelia’s. Gardens by the Bay is aangelegd door Engelse architecten na een ontwerpwedstrijd. Het werd in 2011 geopend en is zeer populair bij toeristen. Het is bijzonder milieuvriendelijk gebouwd.

Hoogste punt van Singapore:

Het hoogste punt is de Bukit Timah Hill met 166 meter. Veel bekender is Mount Faber met een hoogte van 105 meter. Vanaf hier heb je een heerlijk panoramische uitzicht op de haven en de stad. 

Andere opvallende attracties van de stad zijn bijvoorbeeld het Raffles Hotel, Sentosa Park en de Botanical Garden. 

Daarnaast is de stad een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Voor Singaporezen is uiteten gaan vooral een sociale bezigheid en eten kan dan ook altijd en overal. Het stikt van de restaurants, foodcourts en eetstalletjes. 

In de wijken Chinatown, Little India en rond Arab Street kun je terecht voor allerhande gerechten voor een bescheiden prijs. Voor de luxe restaurants ga je naar Holland Village, maar hier zijn de prijzen wel hoog. 

Alle 2 Bucket List Tips voor Singapore