Waarom moet ik hier heen?

Singapore is een heerlijke stad. Met een geheel eigen keuken en straattentjes met een Michelin-ster bijvoorbeeld. Maar ook een van de meest bijzondere zwembaden ter wereld. En een goede plek om te shoppen.

Een stad die verrast, zo kun je Singapore wel noemen. Zeker toen in 2016 bekend werd dat twee straattenten een heuse Michelin-ster kregen voor hun gerechten van een paar euro. Het zijn de eerste straattenten in de wereld die deze eer kregen. Het toont de rijkdom van dit piepkleine land aan.

Niet iedereen weer dat de stad dateert uit de 14e eeuw. Hij werd begin 19e eeuw door de Engelsen gekoloniseerd. Sir Thomas Raffles maakte de stad tot wat wij nu kennen als Singapore.

Tegenwoordig is Singapore voor velen slechts een tussenlanding op reis naar andere bestemmingen in Azië, maar de kleine stadstaat is een langer bezoek meer dan waard. De hypermoderne stad met haar torenhoge flats, luxe winkels in Orchard Road en restaurants van wereldklasse is opvallend schoon, veilig en voelt door de relaxte sfeer veel kleiner aan dan ze in werkelijkheid is. Je kunt eenvoudig door de stad reizen met de metro.

Singapore bestaat niet uit een stad, zoals vaak wordt gedacht, maar uit 63 eilanden. Al groeien deze door landwinning langzaam aan elkaar. Desondanks is ongeveer 23% van het oppervlak van Singapore beschermd via bossen en natuurreservaten.

Het hoogste punt is de Bukit Timah Hill met 166 meter. Veel bekender is Mount Faber met een hoogte van 105 meter. Vanaf hier heb je een heerlijk panoramische uitzicht op de haven en de stad.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Singapore, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Singapore wordt ook vaak gecombineerd met Maleisië. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Opvallende highlights van de stad zijn bijvoorbeeld het Raffles Hotel, Gardens by the Bay, Marina Bay Sands Hotel, Sentosa Park en de Botanical Garden.

In het havengebied, de zgn. Quays, zijn diverse uitgaansgelegenheden zoals bar’s en clubs en heb je een mooi uitzicht over de stad.

Daarnaast is de stad een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Voor Singaporezen is uiteten gaan vooral een sociale bezigheid en eten kan dan ook altijd en overal. Het stikt van de restaurants, foodcourts en eetstalletjes.

In de wijken Chinatown, Little India en rond Arab Street kun je terecht voor allerhande gerechten voor een bescheiden prijs. Voor de luxe restaurants ga je naar Holland Village, maar hier zijn de prijzen wel hoog.

Meer informatie: www.yoursingapore.com