Eet bij straattentjes met Michelin-ster in Singapore - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Eet bij straattentjes met een Michelin-ster

Voor een koopje heb je een Michelin-maaltijd in Singapore

546

TOP 1.687

Een straattentje met een Michelinster. Het kan in het moderne Singapore. Op twee plekken zelfs. En voor opvallend weinig geld. Al moet je waarschijnlijk wel in de rij staan.Een Michelin-maaltijd voor minder dan 15 euro. Het kan in Singapore. Niet een, maar liefst twee straattentjes in de miljoenenstad kregen een Michelin-ster voor hun lunchmaaltijden. En dat moet je proeven. In de rij staan hier is niet erg met de geuren om je heen. Als je dan het eten proeft ben je dat vergeten. Geloof me.


Het restaurant in Singapore. ©Hong Kong Soya Sauce Chicken Ric

Heerlijk street food

Van de twee winnaars krijgt Chef Chan Hon Meng de meeste aandacht. Zijn maaltijd van kip en soja op Hongkong’s wijze wordt door iedereen geroemd. Hij noemt zijn eetkraampje Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle als verwijzing naar Hongkong, waar hij leerde koken. Voor zijn kip gebruikt hij een eigen mengsel van Chinese kruiden.

Hij blancheert de kip eerst in een bouillon van sojasaus, suiker en het kruidenmengsel. Als laatste gaat er nog een saus over de kip heen. De kip met sojasaus wordt geserveerd met rijst, noten en (als je wilt) komkommer. Het kost je slechts een klein bedrag.

Inmiddels heeft Chan zijn straattentje verkocht en is hij iets verderop een klein restaurantje begonnen. Waar het minstens zo druk is. 

Chefkok Tang Chay Seng van Hill Street Tai Hwa Pork Noodles kreeg zijn Michelinster voor ‘bak chor mie’, oftewel noedels met varkensgehakt.

Hoe kom ik er?

Je vindt Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle aan 78 Smith Street. Hill Street Tai Hwa Pork Noodles vind je aan Blk 466 Crawford Lane.

Let op!

Het was al druk bij deze restaurantjes, maar sinds Michelin ze een ster heeft gegeven is het nog veel drukker. Het kan maar zo zijn dat je een uur (of langer) moet wachten. Hou daar rekening mee. Daarnaast kan het zijn dat de kippen opraken en dan worden de klanten resoluut de deur gewezen.

alle 1 artikelen over Singapore

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.