Waarom moet ik hier heen?

Het uit 177 eilanden bestaande Tonga in Polynesië beslaat 700 000 km² van de Grote Oceaan, en ligt circa 700 km ten zuidoosten van Fiji. Zo'n 36 van de eilanden daarvan zijn permanent bewoond. Een van de absolute trekpleisters is het zwemmen met walvissen.

Tonga, het is niet het bekendste land in Polynesië. Maar de meer dan 150 eilanden zijn wel de moeite waard, en dan met name de onderwaterwereld. Duikers en snorkelaars kunnen goed terecht op Tonga, om daarna uit te rusten op een van de vele tropische stranden.

Bezienswaardigheden en tips voor Tonga, Polynesië

De eerste Westerlingen die hier voet aan wal zetten waren Nederlanders. De ontdekkingsreizigers Willem Cornelisz Schouten en Jacob le Maire meerden in 1616 aan op Niuatoputapu, een van de noordelijke eilanden.

De veel bekendere Abel Tasman volgde hen. Hij bezocht Tongatapu en Ha’apai in 1643. Weer later kwam een andere bekende ontdekkingsreiziger: In 1773 verkende James Cook de eilanden.

Corno’s reistips:

Je reis naar Tonga kun je helemaal zelf regelen. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis naar Tonga te regelen.

Eilanden