Tonga

Groep eilanden in Polynesië met een Nederlands tintje

Tonga is niet het meeste bekende land in Polynesië. Maar de meer dan 150 eilanden zijn wel de moeite waard, en dan met name de onderwaterwereld. Duikers en snorkelaars kunnen goed terecht op het eiland. Daarna kun je heerlijk uit rusten op een van de vele tropische stranden.

De eilanden van Tonga zijn veel minder bekend van bijvoorbeeld Fiji. Maar ook dit tropische eiland heeft veel te bieden. Waaronder zwemmen met walvissen, maar er is nog veel meer te vinden onderwater. Terwijl het ook tropische stranden heeft.

Het uit 177 eilanden bestaande Tonga in Polynesië beslaat 700.000 km² van de Grote Oceaan. Het ligt zo’n 700 km ten zuidoosten van Fiji. Ongeveer 36 van de eilanden daarvan zijn permanent bewoond. Je vindt hier dus ook veel onbewoonde eilanden. Die je kunt verkennen. bijvoorbeeld voor een picknick.

Een man met een barbecue op Tonga.

Nederlanders op Tonga

De eerste Westerlingen die hier voet aan wal zetten waren Nederlanders. De ontdekkingsreizigers Willem Cornelisz Schouten en Jacob le Maire meerden in 1616 aan op Niuatoputapu, een van de noordelijke eilanden. Helaas zijn er geen overblijfselen meer te zien.

De veel bekendere Abel Tasman, ook een Nederlander, volgde hen. Hij bezocht Tongatapu en Ha’apai in 1643. Weer later kwam een andere bekende ontdekkingsreiziger: In 1773 verkende James Cook de eilanden.

Alle 1 Bucket List Tips voor Tonga