blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Polynesië

Tropisch droomparadijs aan de andere kant van de wereld

Polynesië is voor velen echt een droom. Denk aan bekende tropische eilanden, maar er zijn ook talloze minder bekende eilanden. Ze hebben allemaal mooie namen, die wel wat lastig uit te spreken zijn. En ze liggen idyllisch aan de andere kant van onze aardkloot.

En ja, het is wel even vliegen. Mede daarom wordt een reis naar Polynesië vaak gecombineerd met bijvoorbeeld een bezoek aan Australië of Japan. Dan heeft je reis een bijzondere mix van natuur en cultuur.

Polynesië spreekt tot de verbeelding. Deze eilandengroep boven Australië heeft paradijselijke eilanden met idyllische namen als Bora Bora, Tuvalu en Tahiti bijvoorbeeld. Naast zon, zee en strand (en palmbomen) kun je hier erg goed duiken en snorkelen. En intrigerende culturen ontdekken.

Een rondreis Polynesië

Maar de diversiteit is groot tussen de eilanden. Waardoor een rondreis langs de diverse eilanden ongekend fraai is. Je kunt je vervoeren per boot en met kleine vliegtuigen.

Bij velen staat Polynesië symbool voor zo’n beetje alles boven Australië. Vaak wordt dan ook de eilandengroepen Micronesië en Melanesië erbij gerekend. Het is ook voor een groot onbekend bij ons. Je hoort er zelden wat over, of het moet het vieren van jet nieuwe jaar zijn dat ze hier graag doen als eerste.

Zeker is zeker, Polynesië behoort tot de meest fraaie tropische bestemmingen op aarde. Waar je goed terecht kunt voor een romantische strandvakantie, maar ook voor een actieve reis. Met talloze bezienswaardigheden en unieke excursies.

Alle 6 Bucket List Tips voor Polynesië