Zwemmen en snorkelen met walvissen op Tonga

Beste plek in Polynesië om deze dieren te ontmoeten

Zwemmen en snorkelen met walvissen in Tonga is uniek. Deze eilandengroep in Polynesië is inmiddels bekend geworden als walvisparadijs. De reden: Tonga heeft een unieke excursie. Je kunt hier in het water vaak opvallend dichtbij genieten deze machtige dieren. 

De bultrug komt hier jaarlijks om te overwinteren in het warme water. Het zijn vooral veel moeders met hun jong die hier op hun gemak rond zwemmen. Deze dieren zijn toch al snel zo’n 15 tot 20 meter groot.

De warme wateren van Tonga zijn zeer geschikt voor een unieke ontmoeting. Hier komen jaarlijks bultruggen met hun jongen en jij kunt met ze zwemmen. De dieren zijn zeer nieuwsgierig en de interactie is magisch.

De nieuwsgierige walvissen van Tonga

Het stoort de dieren niet aldus diverse onderzoekers. Sterker nog, ze zijn nieuwsgierig naar toeristen. Ze kunnen weg zwemmen als ze willen, maar komen vaak juist dichterbij. Waardoor jij een uniek zicht krijgt op de dieren.

Veel walvissen zijn nieuwsgierig op Tonga.

Een excursie gebeurt met een gids en is zeer de moeite waard. Het wordt door de overheid streng gecontroleerd, zodat de dieren geen stress krijgen.

Hoe kom ik er?

Vanuit de haven van Vava’u worden de walvisexcursies georganiseerd. Ook vanuit de andere eilanden van Tonga worden walvistochten aangeboden.

Meer informatie:
www.whaleswim.com
www.tongaholiday.com/whale-watching