Tunesië

Divers land tussen de Sahara en de Middellandse Zee

Tunesië in het noorden van Afrika is geliefd als bestemming voor zon liefhebbers. Maar heeft ook een bijzonder rijk verleden. Met onder meer tempels van de Romeinen. Alsook unieke filmlocaties. En de Sahara natuurlijk.


Carthago

Carthago is de meest populaire bezienswaardigheid in Tunesië. Het was in het verleden een belangrijke handelsstad van de Feniciërs. De stad werd al 814 v. Chr. gesticht. En groeide uit tot de hoofdstad van het Carthaagse Rijk. Waardoor de Feniciërs de grootste vijand van de Romeinen werden in de derde eeuw na Chr. De Romeinen hebben uiteindelijk deze plek veroverd. Inmiddels staat Carthago op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.
Het is een immens gebied om te bezoeken. Met meerdere attracties. waaronder de oude badhuizen en ruïnes van diverse tempels. Neem een gids voor deze excursie, zodat je meer te weten komt over de volkeren die hier leefden.

Waarbij je waarschijnlijk verhalen zult horen over mensenoffers, waarschijnlijk ook kinderen. De resten van het oude Carthago liggen zo'n 10 km ten oosten van Tunis. Dit is de hoofdstad van Tunesië. 

Alle 3 Bucket List Tips voor Tunesië