Uruguay

Hier is een rondreis nog een ontdekkingstocht

Uruguay behoort tot de landen waarover opvallend weinig bekend is. Maar het is een van de veiligste landen van Zuid-Amerika.

Uruguay is een van de minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Het mist een absolute publiekstrekker waardoor het vaak wordt overgeslagen. Dit is onterecht, want ook Uruguay heeft magische stranden, opvallend veel wilde dieren en een rijke wijncultuur. Net als koloniale steden en heetwaterbronnen.

De meeste mensen komen niet verder dan de hoofdstad Montevideo, maar vergeten het binnenland. Terwijl het land eenvoudig te bereizen is. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden voor jouw bezoek aan Uruguay.

Montevideo

De hoofdstad Montevideo.

De hoofdstad ligt aan het strand. Waardoor je een bezoek aan de stad goed kan combineren met een paar uurtjes genieten van de zon. Het oude centrum is Ciudad Vieja en is de moeite waard. Mercado del Puerto is een oude markthal, waar het altijd gezellig druk is. Naast veel verse waar als groenten, fruit en vlees vind je hier ook enkele goede restaurants. Op zondag is er een grote markt met veel eten en drinken om te relaxen.

La Rambla is een 22 kilometer lange boulevard. Waar je over kunt lopen of kunt joggen zoals veel inwoners doen. Met name in de avond is het hier lekker druk. Plaza Independencia is volgens velen het mooiste deel van de stad. Met statige gebouwen die ook goed zijn onderhouden. 

Colonia del Sacramento

Dwalen door Colonia del Sacramento in Uruguay.

Colonia del Sacramento staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Dit stadje heeft nog Portugese koloniale invloeden. Colonia del Sacramento ligt aan baai van de Rio de la Plata. Bijzonder is Barrio Histórico, waar je lekker kunt slenteren langs de kleurrijke huizen, wijnkelders en cafés.

Piriápolis

Piriápolis staat bekend om zijn walvissen die hier jaarlijks voorbij trekken. Van juni tot en met november brengen zuidkapers hier hun jongen ter wereld. Bij Punta Colorada en Negra zijn speciale uitkijktorens geplaatst om de zee af te kunnen turen. Het beste kun je dit doen als de golven rustig zijn. Let op meeuwen die vaak meevliegen met de walvissen.

Punta del Diablo

Punta del Diablo is een populair strand met vissersboten in Uruguay.

Het vissersstadje Punta del Diablo is klein en in de zomer populair bij surfers. De reden zijn de grote golven hier. De golven behoren tot de grootste van heel Zuid-Amerika. Er zijn diverse strandtentjes om wat te drinken en de surfers te zien spelen met golven. Ook kun je het zelf proberen door een board te huren.

Minas

Urugauy heeft geen echte bergen, maar de omgeving van Minas is lekker ruig. Cerro Arequita is 305 meter hoog. Het is een fraai gebied om te wandelen. Met name het deel van Ombú is de moeite waard. Maak ook een stop bij Gruta Colón, die ook wel Columbus Cave wordt genoemd. Hier kun je miljoenen vleermuizen zien.

Carmelo

Een wijnproeverij in Carmelo in Uruguay.

Ook in Uruguay wordt veel wijn geproduceerd. Wat je zult zien als je het plaatsje Carmelo bezoekt. Rondom het stadje liggen talloze wijngaarden, die door families worden gerund. De meest bekende is Irurtia, waar je ook talloze oude auto’s kunt bewonderen. Je kunt de meeste wijngaarden bezoeken voor een rondleiding en natuurlijk een wijnproeverij. Vraag ter plekke hoe je dat het beste kunt organiseren.

Alle 1 Bucket List Tips voor Uruguay