blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Vanuatu

Relatief onbekende eilandengroep waar de bungeejump is uitgevonden

Vanuatu is relatief onbekend. Dit land heeft echter een berg aan cultuur. Die je eenvoudig kunt ontdekken op je reis. De bevolking is erg vriendelijk.

Vanuatu is zo’n groep eilanden waar veel reizigers weinig van weten. Het ligt in Oceanië. Maar een groot deel van de 83 eilanden worden al bewoond sinds 2000 voor Chr. Mede daarom heeft het een rijke cultuur die anders is dan op de omliggende eilanden. In combinatie met de rijke natuur is Vanuatu een bijzondere plek om te bezoeken. 

De eilanden hebben een aantal unieke bezienswaardigheden. Waaronder Mele Maat Cascades, een waterval in de jungle. Vanuatu is van vulkanische oorsprong en is opvallend bergachtig. Het heeft een tropisch klimaat, waardoor je hier heerlijk kunt zwemmen. Ook snorkelen behoort tot de populaire activiteiten. Net als duiken. En dit is de plek waar de bungeejump is bedacht. Al ziet dat er heel anders uit dan wat we nu kennen.

Vanuatu bezoeken.

Vanuatu heeft eerste onderwater postkantoor ter wereld

In 2017 opende het eerste postkantoor onderwater. Hier kun je als snorkelaar of duiker een brief afgeven. Aan land kun je speciale brieven kopen voor onder water. Het klinkt wat vreemd, maar is erg leuk. Vraag ter plekke wanneer het postkantoor open is.

De eilandengroep ligt in Melanesië, ten oosten van Australië en ten westen van Fiji. Je kunt Vanuatu eenvoudig bezoeken met deze landen. 

Alle 1 Bucket List Tips voor Vanuatu