Waarom moet ik hier heen?

Het Rwenzori-gebergte is een bergketen met regenwoud en spitse bergtoppen in Centraal-Afrika. Een ideale plek om te trekken of om bergen te beklimmen. Met veel wilde dieren.

Zes toppen boven de 5.000 meter. Het Rwenzori-gebergte is zo’n 120 km lang en 65 km breed. Middenin in Oeganda, in het hart van Afrika. Geologen verdelen het in zes massieven: Mount Stanley (5.109 m), Mount Speke (4.890 m), Mount Baker (4.843 m), Mount Emin (4.798 m), Mount Gessi (4.715 m) en Mount Luigi di Savoia (4.627 m).

Absolute wildernis van Afrika

Door zijn hoogte behoort het Rwenzori-gebergte tot de absolute wildernissen van Afrika. Waar je je verbaast over het landschap en de mensen en dieren die hier overleven.

De hoogste bergtoppen van het Rwenzori-gebergte zijn permanent met sneeuw bedekt. In Afrika kun je dat verder alleen zien op de Kilimanjaro en Mount Kenya.

Dit gebergte ligt op de grens van Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Vanuit beide landen kun je her gebergte verkennen. Het meest populair is Oeganda, van waaruit je diverse tochten kunt maken.

BergenBergtoppenGebergte