Waarom moet ik hier heen?

Kroatië is populair door een bijzondere mix van het Mediterrane klimaat, de rijke geschiedenis, het lekkere eten, maar ook nationale parken als Plitvice en Krka. Er is genoeg te ontdekken.

Ik ben meerdere keren in Kroatië geweest:

Lees mijn reisverhalen van de afgelopen jaren over verschillende reizen die ik naar Kroatië heb gemaakt.

Cruisen langs de Dalmatische kust

Varen van Split naar Makarska, het eiland Korčula, Mljet National Park, Dubrovnik, eiland Pelješac, eiland Hvar, eiland Brač en terug naar Split.

Reisverhaal

Bij een cruise denken veel mensen aan grote schepen; of eigenlijk dorpen op zee. Maar het kan ook anders. Ik ga in Kroatië een cruise maken langs de Dalmatische kust en haar beroemde eilanden. Met een klein schip. En met een ander concept.


Slavonië; onbekend deel van Kroatië

Ik heb een internationale prijs gewonnen! En kan hem gaan ophalen: in Kroatië. Dat hoef je me geen twee keer te zeggen.

Reisverhaal

Soms kom je ergens, waar je anders nooit aan zou denken. Zoals nu. Ik ben in Slavonië, waar ik wel eens van gehoord heb, maar niets van weet. De reden van mijn bezoek? Ik heb een internationale persprijs gewonnen en mag die komen ophalen. In Kroatië.


Een zomerse Road Trip door Kroatië

Een rondreis per auto langs de Mediterrane kust, steden als Dubrovnik en Split, maar ook de beroemde watervallen van Plitvice en Krka en de steile bergen erachter.

Reisverhaal

Kroatië is ‘hot’. Ik ga in hartje zomer kijken hoe de Mediterrane kust mixt met de beroemde watervallen van Plitvice en Krka en met de steile bergen erachter. Een heerlijke mix met een grote diversiteit. Ook check ik of het meevalt met de drukte...


De onbekende kant van Istrië

De Romeinen noemden het ‘Terra Magica’, oftewel magisch land. Het is populair vanwege zon en stranden. Maar Istrië heeft een ruig binnenland en bijzondere keuken. Hoog tijd voor een ontdekkingstocht met de zintuigen.

Reisverhaal
Het beroemde amfitheater van Pula in Istrië.

Istrië is populair bij zonaanbidders, maar dit gebied biedt heel veel meer. Ik bezoek alle bezienswaardigheden, maar ook het minder bekende binnenland. Een heerlijke reis.


Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Kroatië kun je vanuit Nederland met de auto gaan of een vlucht en huurauto boeken. Je kunt ook kiezen om een complete rondreis waarin vlucht en auto zijn inbegrepen kiezen. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.