Belize is een relatief onbekend land in Midden-Amerika. En erg geschikt voor een avontuurlijke vakantie. Het land werd voor de komst van de Spanjaarden bewoond door de beroemde Maya’s. Net als in de omliggende landen Mexico en Guatemala. Overblijfselen van dit beroemde volk is er in overvloed in het tropisch regenwoud, al is het in Belize meer een avontuur.

Voor de kust kun je een immens koraalrif vinden, het Belize Barrier Reef. Dat na het Great Barrier reef in Australië het grootste ter wereld is. In het zuiden liggen de enige echte bergen: het Mayagebergte. Hier vind je ook de hoogste berg van Belize, de 1.122 meter hoge Victoria Peak. Verder kun je hier dwalen over de heuvels in het tropische woud in het binnenland. Aan de kust zijn veel mangrovebossen te vinden.

De Maya’s zijn de oorspronkelijke bewoners. Later kwamen de Spanjaarden aan land; gevolgd door Britse houthandelaren en piraten. Mede hierdoor is de bevolking zeer divers. Belize is het enige Engelstalige land in Midden-Amerika.

Koraalriffen Maya's