Waarom moet ik hier heen?

In het hart van Belize liggen talloze kalksteengrotten. Sommigen hebben een ondergrondse rivier, die je af kunt dalen met een grote plastic band. Je draagt hem eerst door het regenwoud, om daarna met een gids het water op te gaan.

Dit is een unieke bezigheid en een perfecte manier om de kalksteengrotten van Belize te ontdekken. Bij de ingang van de grot legt de gids uit wat de bedoeling is. Het is niet extreem moeilijk. Je dobbert de langzame rivier af in water dat vaak minder dan een meter diep is. Met wat geluk kom je vleermuizen tegen die in de grotten wonen. En, doe je hoofdlamp eens uit en luister alleen…

Er worden diverse tours aangeboden; van een uur tot meerdaagse tours. Check vooraf hoelang je in het water bent zodat je niet wordt teleurgesteld.

Meer informatie: cavetubing.bz

Hoogtepunten van Belize

Een uniek koraalrif met talloze wilde dieren. Terwijl het binnenland relatief onbekend is. Welkom in het enige Engelstalige land in Midden-Amerika; Belize.

Reisverhaal
Hoogtepunten Belize

Belize hoor je weinig over. Het land is duidelijk anders dan alle andere landen in Midden-Amerika. Met heerlijk regenwoud, een immens koraalrif, de Maya's en lekker eten.

GrottenRivierenTubing