Waarom moet ik hier heen?

De Blue Hole in Belize is een unieke onderwatergrot. Hij is maar liefst 300 meter breed en 124 meter diep. Vanuit de lucht is dit natuurspektakel het beste te zien. Al kun je er ook met een boot naar toe en snorkelen. Het is ook een unieke locatie voor de ervaren duiker.

Lokale naam: Monumento Natural Blue Hole

The Blue Hole in Belize spreekt tot de verbeelding. Een groot gapend gat in de oceaan. Met een diepte die zo groot is dat je het niet kan zien. Wel zie je sponzen, koralen, barracuda’s en talloze andere vissen. En met geluk roggen en haaien. Aan jou de keuze: Wil je hier snorkelen of duiken?

Zo mooi is het duiken in de Blue Hole:

Duikers kunnen op 40 meter diepte de talloze wonderlijke stalagmieten en stalactieten zien. En in de diepere delen heb je een grote kans om haaien tegen te komen.

Duiken Blue Hole Belize

En zo ziet het snorkelen er uit:

Je kunt met een boot er naar toe varen en er snorkelen. Sowieso zwem je in kristalhelder water tussen de vele vissoorten.

Snorkelen Blue Hole Belize

Hoe kom ik hier?

The Blue Hole ligt ongeveer 80 kilometer ten oosten van Belize City in The Lighthouse Reef. Het beste zicht op The Blue Hole heb je toch echt vanuit de lucht. Dan pas zie je dit natuurwonder echt goed. Daarom is de vlucht met een watervliegtuig hier naar toe uniek. Er gaan ook diverse bootjes die je naar de bijzondere plek brengen, al is het wel ver. Aan jou de keuze.

Meer info: www.belize.com/belize-blue-hole

Hoogtepunten van Belize

Een uniek koraalrif met talloze wilde dieren. Terwijl het binnenland relatief onbekend is. Welkom in het enige Engelstalige land in Midden-Amerika; Belize.

Reisverhaal
Hoogtepunten Belize

Belize hoor je weinig over. Het land is duidelijk anders dan alle andere landen in Midden-Amerika. Met heerlijk regenwoud, een immens koraalrif, de Maya's en lekker eten.

DuikenOnderwatergrottenSnorkelen