Blue Hole Belize

Unieke onderwatergrot van maar liefst 300 meter breed en 124 meter diep

De Blue Hole in Belize spreekt tot de verbeelding. Dit gat in de oceaan is maar liefst 300 meter breed en 124 meter diep. Je kunt de Blue Hole bezoeken.

Vanuit de lucht is dit natuurspektakel het beste te zien. Al kun je er ook met een boot naar toe en snorkelen. Het is ook een unieke locatie voor de ervaren duiker. Er gaan diverse bootjes die je naar de bijzondere plek brengen, al is het wel ver. Aan jou de keuze.

Het is eigenlijk een groot gapend gat in de oceaan. Met een diepte die zo groot is dat je het niet kan zien. Wel zie je sponzen, koralen, barracuda’s en talloze andere vissen. En met geluk roggen en haaien. Aan jou de keuze: Wil je hier snorkelen of duiken? Sowieso is een excursie om deze attractie te beleven een goed idee. Er zijn speciale tours die je naar de Blue hole brengen. Aan jou de keuze.

Duiken in de Blue Hole

Duiken in The Blue Hole in Belize.

Duikers kunnen op 40 meter diepte de talloze wonderlijke stalagmieten en stalactieten zien. En in de diepere delen heb je een grote kans om haaien tegen te komen.

Snorkelen bij de Blue Hole

Je kunt met een boot er naar toe varen en er snorkelen. Sowieso zwem je in kristalhelder water tussen de vele vissoorten.

Scenic Flight over de Blue Hole

Het beste zicht op The Blue Hole heb je toch echt vanuit de lucht. Dan pas zie je dit natuurwonder echt goed. Daarom is de vlucht met een watervliegtuig hier naar toe uniek. 

Hoe kom ik hier?

The Blue Hole ligt ongeveer 80 kilometer ten oosten van Belize City in The Lighthouse Reef.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Belize

Lees mijn Tips