blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Snorkelen met haaien en roggen

Snorkelen met haaien en roggen In Belize komen de dieren naar de boot voor wat voedsel

Snorkelen met haaien en roggen kan bij het eiland Caye Caulker in Belize. De excursie naar Shark Alley is op talloze plekken waaronder hotels te boeken.

Deze excursie is een van de hoogtepunten van je bezoek aan het beroemde Belize Barrier Reef. Verpleegsterhaaien van bijna twee meter en vervaarlijk uitziende pijlstaartroggen. En jij kunt er mee snorkelen (al is het meer zwemmen). De dieren worden gevoerd en komen zodoende naar de boot.

De imposante dieren komen opvallend dicht voorbij zwemmen. Soms raken ze je aan, met name de huid van de haaien is net schuurpapier.

Hoe ziet de excursie met haaien en roggen er uit?

Vanaf Caye Caulker gaan elke dag bootjes naar Shark Alley. Dit is de plek waar de verpleegsterhaaien graag samen komen. Daarnaast zie je hier veel pijlstaartroggen. De dieren worden hier al jaren gevoerd, waardoor je hier meer dieren ziet dan normaal. 

Met de boot vaar je naar de plek toe. Op de boot trek je je snorkel spullen als flippers aan. En zet je je masker op. Daarna moet je rustig het water in glijden. Dit om de dieren niet te verstoren. Het water is extreem helder. Dus zie je meteen al dieren voor je zwemmen. Ook zie je hier veel vissen. 

Hou er rekening mee dat als de dieren worden gevoerd het een chaos wordt. Haaien en roggen zwemmen door elkaar heen om iets van het maaltje te bemachtigen. Je mag dan niet tussen de dieren komen. Dit is voor je eigen veiligheid. 

Het is een machtig gezicht om deze dieren van dichtbij te zien. Als je rustig blijft merk je dat de roggen en haaien erg dicht bij je voorbij zwemmen. Wat erg indrukwekkend is. En perfect voor foto’s. Vergeet dus je onderwatercamera niet.

Snorkelen met vissen in het Belize Barrier Reef. ©Corno van den Berg

Let op!

Deze excursie is niet gevaarlijk; er zijn nog geen ongelukken gebeurd. Maar pijlstaartroggen hebben gif in hun staart waarmee ze kunnen steken. En als je dan wordt geraakt kan dit dodelijk zijn. Hou de dieren in de gaten, bijvoorbeeld als je het water inspringt.

Snorkelen met verpleegsterhaaien en pijlstaartroggen in Belize. ©Corno van den Berg