Ezelspinguïn

Als je deze dieren ziet begrijp je waarom ze zo heten

Een ezelspinguïn is erg geinig om te zien. En als je ze ziet (en hoort) weet je waarom de dieren zo heten. Ze zijn vooral druk met elkaar, een kolonie is altijd een drukte van belang.

Het heerlijke geluid

De ezelspinguïn hoor je vaak eerder dan dat je ze ziet. Hun gesnater klinkt over de stranden waar deze dieren vaak leven. Stranden ja, al komen ze ook voor op het ijs. Wat opvalt is dat de dieren vaak een discussie lijken te hebben. Let maar op als je ze ziet.

Snelste pinguïn van allemaal

Onderzoek heeft uitgewezen dat dit de snelst zwemmende pinguïn van allemaal is. Deze dieren kunnen een snelheid van 40 kilometer per uur halen. Het is een middelgrote soort; ze zijn ongeveer 75 centimeter groot.

Ze behoren volgens velen niet tot de mooiste pinguïns die in de regio rondom Antarctica leven. Maar het zien van deze dieren is wel een genot.

Hoe herken ik een ezelspinguïn?

Deze pinguïnsoort is eenvoudig te herkennen aan het witte driehoekig vlak tussen de ogen. De snavel is opvallend gekleurd: oranjerood. Net als zijn poten overigens. Je kunt ze op diverse plaatsen op en bij Antarctica vinden. Waar ze niet bang zijn voor je. Als jij je rustig gedraagt zullen ze op slechts een meter afstand voorbij lopen.

Beste plekken om de ezelspinguïn te zien