Tahiti

Exotisch eiland in Polynesië

Tahiti is een van de meest bekende eilanden in Frans-Polynesië. Het eiland Tahiti kennen we als een exotische bestemming. Bij de naam Tahiti dromen veel mensen weg. En termen als idyllisch, exotisch en uniek dekken de lading wel. Het eiland ligt in de Stille Zuidzee. 

Het is een populair eiland om te trouwen, al reizen net getrouwde stellen ook naar Tahiti voor hun huwelijksreis. De groene bergen, het blauwe water, de zon en het lekkere eten. Met een rijke onderwaterwereld met kleurrijke vissen, pijlstaartroggen en haaien. En dus zie je hier ook veel duikers en andere natuurliefhebbers.

Veel mensen hebben er wel eens aan gedacht. Ooit moet je hier toch gezwommen hebben? En in de zon hebben gelegen? Alsook Polynesische vis hebben geproefd toch? En meer. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Tahiti. En ook een paar leuke excursies voor jouw reis.

De eilanden zijn ruiger dan vaak wordt gedacht. Veel van deze eilanden hebben een vulkanische oorsprong. Waardoor er diverse steile heuvels (en zelfs bergen) zijn. Die opvallend groen zijn door de weelderige begroeiing. Wat een bijzondere mix geeft in combinatie met de witte stranden en het heldere, blauwe zeewater.

Papeete

De markt van Papeete op Tahiti.

Papeete is de hoofdstad. En de plek waar je arriveert als je met het vliegtuig komt. Veel reizigers gaan meteen door naar hun lodge. Wat eigenlijk zonde is. Het is heerlijk om even door de stad te lopen om te acclimatiseren. Er is onder meer een Municipal Markt, die al 155 jaar bestaat. Ook kun je er kooklessen volgen om de Polynesische keuken te ontdekken.

Point Venus

Point Venus is de plek waar ontdekkingsreiziger James Cook in de 18e eeuw aan land ging. Hij noemde de plek in zijn boek over de First Voyage met het schip Endeavour. Ook William Bligh landde hier. Hij was kapitein van het schip de Bounty dat wereldberoemd werd door muiterij. Tegenwoordig vind je op Point Venus een vuurtoren en kun je een rondleiding met gids boeken om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis.

Fautaua Watervallen

De Fachoda Falls waterval in Fautaua Valley op Tahiti.

De Fautaua Watervallen liggen in de Fautaua Valley. De meest bekende is Fachoda Falls die 135 meter hoog is. Ook vind je hier de Vaimahutu Falls. Je kunt hier heerlijk wandelen. Om dit deel van Tahiti te bezoeken heb je een permit nodig. Dit toegangsbewijs kun je eenvoudig regelen via je accommodatie. Het is de moeite waard.

Snorkelen en duiken in Tahiti

Zwartpuntrifhaaien op Tahiti.

Tahiti heeft helder warm water en veel tropische koraalriffen. Je kunt hier heerlijk zwemmen. Maar zodra je een snorkelmasker opzet zie je veel vissen en andere dieren. Je kunt diverse tours boeken, maar het is net zo slim om gewoon het water in te lopen. Bijna overal zie je koraal met veel vissen. Vraag aan lokale bewoners wat de beste plekken zijn. En ga op avontuur.

Beste tijd voor Tahiti:

De beste reistijd voor Tahiti is van mei tot en met oktober. Dit is het droge seizoen, waarbij de temperatuur gemiddeld zo’n 30 graden is. In de maanden november tot en met april heb je een grotere kans op regen. Soms kort, maar soms ook urenlang. Ook is het dan warm en klam.

Het landschap van Tahiti.

Hoe kom ik er?

Het behoort samen met andere droomeilanden zoals Bora Bora en het minder bekende Moorea tot Frans-Polynesië. Dit is een grote eilandengroep van 118 eilanden die gelegen is tussen Australië en Zuid-Amerika

Tahiti is per vliegtuig te bereiken. Faa’a International Airport (op Tahiti) is het enige internationale luchthaven van Frans-Polynesië. Je kunt op diverse manieren reizen, onder meer vanuit Australië en Nieuw-Zeeland