Waarom moet ik hier heen?

Tahiti kennen we als een exotische bestemming. De groene bergen, het blauwe water, de zon en het lekkere eten. Met een rijke onderwaterwereld met kleurrijke vissen, pijlstaartroggen en haaien.

Tahiti, bij de naam alleen al dromen veel mensen weg. En termen als idyllisch, exotisch en uniek dekken de lading wel. Tahiti is een eiland in de Stille Zuidzee. Het behoort samen met andere droomeilanden zoals Bora Bora en het minder bekende Moorea tot Frans-Polynesië, een grote eilandengroep van 118 eilanden die gelegen is tussen Australië en Zuid-Amerika.

Deze video laat goed zien waarom Tahiti op je Bucket List moet. Ooit moet je hier toch gezwommen hebben? En in de zon hebben gelegen? En Polynesische vis hebben geproefd toch? En meer…

De eilanden zijn ruiger dan vaak wordt gedacht. Veel van deze eilanden hebben een vulkanische oorsprong, waardoor er diverse steile heuvels (en zelfs bergen) zijn. Die opvallend groen zijn door de weelderige begroeiing. Wat een bijzondere mix geeft in combinatie met de witte stranden en het heldere, blauwe zeewater.

Beste tijd voor Tahiti:

De beste reistijd voor Tahiti is van mei tot en met oktober. Dit is het droge seizoen, waarbij de temperatuur gemiddeld zo’n 30 graden is. In de maanden november tot en met april heb je een grotere kans op regen. Soms kort, maar soms ook urenlang. Ook is het dan warm en klam.

Hoe kom ik er?

Tahiti is per vliegtuig te bereiken. Faa’a International Airport (op Tahiti) is het enige internationale luchthaven van Frans-Polynesië. Je kunt op diverse manieren reizen, onder meer vanuit Australië en Nieuw-Zeeland.