blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Moorea

Ideaal huwelijkseiland, maar ook perfect voor natuurliefhebbers

Moorea is een magisch eiland in Frans-Polynesië. Het is niet zo bekend, maar dat maakt het juist leuk om dit eiland te bezoeken. Moorea is opvallend bergachtig met eromheen en ondiepe lagune. Wat op valt is het eiland behoorlijk steil is. De bergen zijn opvallend groen, terwijl de stranden wit/geel zijn. En het azuurblauwe water maakt het plaatje af.

Maar Moorea is vooral bekend als plek waar je kunt slapen in bungalows boven het water van de zee. En dus is het erg populair bij stelletjes of geliefden op hun huwelijksreis. Ook zie je hier veel mensen die voor de rust komen. En dan is er geen betere plek dan dit.

Moorea is ideaal voor je huwelijksreis, al hoeft dit niet. Het exotische eiland dat onderdeel is van Frans-Polynesië biedt bijzondere accommodaties, maar ook een opvallend ruig achterland. Dat op je wacht... Net als de stranden.

Al kun je hier ook actief zijn. Denk aan kajakken, snorkelen en duiken. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden in dit artikel beschreven. Met leuke tours om te doen.

Pao Pao

Pao Pao is het grootste dorp op Moorea. Het ligt in Cook’s Bay. Hier legde ontdekkingsreiziger James Cook in de 18e eeuw aan. Hij maakte contact met de bewoners, en vandaar de naam van de baai. Een van de leuke excursies is de Moorea Juice Factory. Waar je een rondleiding met proeverij krijgt. En waar je natuurlijk verse fruitsappen kunt kopen.

Cook’s Bay

Cook’s Bay op Moorea.

Cook’s Bay is een 3 kilometer lange baai in het noorden van Moorea. Je kunt hier genoeg leuke excursies doen zoals zwemmen en kajakken. En je kunt verblijven in een van de lodges in de baai. Let op het landschap achter je. De bergen zijn zeer indrukwekkend.

Opunohu Bay

De andere beroemde baai in Moorea is Opunohu Bay. Deze baai is 3 kilometer lang. Hier zie je overdag veel zeilboten en mensen die zwemmen. Hou wel rekening met de sterke stroming in deze baai.

Col des Trois Cocotiers

Het opvallend groene landschap van Moorea.

De Col des Trois Cocotiers is een van de bergpieken op Moorea. En, dit is een piek die je wandelend kunt ontdekken. De wandelroute is 6,6 kilometer lang, waarbij je 274 meter hoogte moet overwinnen. Hij is dus niet al te pittig, maar ook niet makkelijk. De route is goed aangegeven en geeft je een heerlijk uitzicht over het eiland en de baaien er om heen.

Snorkelen op Moorea

Zo mooi is snorkelen op Moorea.

Je kunt eigenlijk overal het water in met een snorkel en vinnen. Zeker als je dicht bij de kust gaat zie je veel vissen. Maar ook vaak roggen en haaien. En talloze andere wonderlijke zeewezens zoals murenes, zeekomkommers en veel meer.

Er worden door de meeste lodges excursies georganiseerd om te gaan snorkelen. Deze tours kunnen een paar uur zijn, maar ook een complete dag. Meestal heb je stops op meerdere plekken. 

Duiken op Moorea

Net als op de omliggende eilanden kun je hier goed duiken. Al is Moorea niet het meest bekend. Maar hier kun je goed duiken met haaien. Waaronder veel rifhaaien en citroenhaaien, die vaak dichtbij komen uit nieuwsgierigheid.

Waar komt de naam Moorea vandaan?

De naam Mo’ore’a betekent gele hagedis, wat waarschijnlijk komt van een soort hagedis die hier voorkomt.

Is Moorea duur?

Een bezoek aan Moorea is niet goedkoop. De vliegtickets zijn duur, al zijn er soms aanbiedingen. Met name de accommodaties zijn zeer prijzig. Al heb je vaak wel dat de maaltijden als ontbijt, lunch en diner bij de prijs in zitten.

Je kunt goedkoper reizen door te verblijven bij mensen thuis. Dit kan bijvoorbeeld via Airbnb. Waar je kunt goed verblijven. Bij de supermarkten kun je relatief goedkoop boodschappen doen en dus je eigen maaltijden maken.

Hoe kom ik op Moorea?

Tegenwoordig is Moorea een synoniem voor droomeiland. En zeker omdat het iets minder bekend is als Bora Bora of Tahiti erg gewild. Moorea ligt slechts 17 km ten westen van Tahiti. Het is dan ook vanuit Tahiti eenvoudig te bezoeken met de boot in zo’n 40 minuten. Het kan ook met een vliegtuigje. Dit is duurder, maar nog mooier. Want dan zie je goed hoe deze eilanden uit zee oprijzen.