Waarom moet ik hier heen?

Georgië is bijna twee keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 4,7 miljoen inwoners. Het land bevat veel bergen en is zeer heuvelachtig.

Georgië wordt steeds populairder bij reizigers. Het land in het Kaukasus-gebergte biedt bergen, een eeuwenoude cultuur en opvallend diverse keuken. Met heerlijke wijnen, want in Georgië weten ze al duizenden jaren hoe je druiven kunt laten fermenteren. Je kunt Georgië eenvoudig zelf bezoeken, al kun je ook goed een groepsreis maken met een gids.

Het land heeft veel bezienswaardigheden zoals kloosters, musea, markten en parken. In de winter kun je er skiën op drie goede skigebieden. Dit zijn de hoogtepunten voor een fijne rondreis door Georgië. Met ook enkele bijzondere excursies om te doen.

Tbilisi

De hoofdstad Tbilisi is de plek vanwaar je reis begint. Als je hier rondloopt zie je moderne architectuur, maar ook typisch Russische en historische Turkse gebouwen. Je kunt hier goed acclimatiseren en kennis maken met de vriendelijke Georgiërs.

De meest populaire excursie is de kabelbaan. Deze voert je naar de top van de heuvel naast de stad. Het is vooral geliefd bij families, maar je kunt op de heuvel ook lekker wandelen. Loop daarna weer de oude binnenstad in en pak een terrasje.

Auto rijden in Georgië

Je kunt goed een auto huren, al is het verkeer wel echt anders. Huur een auto bij een gerenommeerd bedrijf, zodat je goede verzekeringen hebt. Deze vind je vooral in Tbilisi. Het beste kun je een 4×4 nemen, zodat je ook op onverharde wegen kunt rijden.

Hou er rekening mee dat je vaak wordt ingehaald. Zelfs op plekken waar het niet kan. Anticiperen is van groot belang, zowel in de steden als in de bergen. De wegen zijn zeker niet in optimale staat. Let op gaten in de weg, terwijl sommige wegen ongekend steil zijn. Of ineens heel smal worden. Maar als je rustig rijdt is er weinig gevaar. Zorg altijd dat je genoeg benzine bij je hebt. Alsook wat te eten en drinken als je pech zou krijgen.