Waarom moet ik hier heen?

Landmannalaugar heeft het meest kleurrijke landschap van IJsland. Het lavagesteente bestaat hier uit ryolietgesteente met opvallende kleuren. Zelfs bij slecht weer is dit landschap bijzonder om te zien.

Dit uitgestrekte, ongerepte stuk natuur laat goed de diversiteit van IJsland zien. Dit deel kun je het beste te voet ontdekken en dan wandel je van de ene verbazing in de andere. Het lavagesteente heeft door de vele mineralen tallzoe kleuren: van groen tot geel en paars.

Er zijn wandelroutes van enkele uren, maar ook meerdaagse trektochten (meestal met gids). Er is een camping, zodat je de zonsondergang en zonsopgang kunt meemaken. Let wel; dit is een plek waar het weer vaak niet al te best is. Kom dus goed voorbereid, ook wat eten en drinken betreft.

Landmannalaugar is onderdeel van Fjallabak Nature Reserve en is relatief eenvoudig te bereiken. Meestal kun je het met je huurauto (zonder 4wd) doen. Het dal vind je in het binnenland van IJsland.

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.