Sky Lagoon

Deze warmwaterbron is in 2021 geopend net buiten de hoofdstad

De Sky Lagoon is in april 2021 geopend in Kópavogur. Het is de nieuwe warmwaterbron in IJsland. In dit land moet je wel badderen in lekker heet water. En genieten van het landschap om je heen, en dat kan in Sky Lagoon. Overigens moet je de Sky Lagoon niet verwarren met de overbekende en zeer toeristische Blue Lagoon. Deze bezienswaardigheden liggen allebei net buiten de hoofdstad Reykjavik, al ligt de Sky Lagoon wel erg dichtbij de stad. Je vindt hem op slechts een paar minuten rijden.

De Infinity Pool in de Sky Lagoon

De Infinity Pool in de Sky Lagoon.

De Sky Lagoon is vooral uniek door zijn infinity pool, oftewel een zwembad met een oneindig uitzicht. Waardoor het lijkt alsof het zwembad doorloopt in zee. Je kijkt daarbij uit op zee, waar je een zonsondergang kunt meemaken. 

De rand van het zwembad is maar liefst 70 meter lang en biedt zo genoeg ruimte. Waar je goed kunt relaxen. Het maakt niet uit wat voor weer het ook is in IJsland. Zelfs in de regen is het heerlijk. Ook is er een bubbelbad waar je in kunt. 

De waterval

Waterval Sky Lagoon

Ook bijzonder is de waterval in het zwembad. Waar je even lekker onder kunt met je hoofd en lijf. Iets wat je verder niet kan in het land. Of je moet bestand zijn tegen het ijskoude water dat via de tientallen watervallen op het land naar beneden komt.

Bar in het zwembad

Het zwembad krijgt een bar. Waar je een drankje kunt halen om daarna lekker verder te rusten in het heerlijke warme water. Lekker toch?

De sauna

Sauna Sky Lagoon

IJslanders zijn dol op een sauna. En dus kan die hier ook niet ontbreken. Bijzonder is het uitzicht, wat je meestal niet hebt bij een sauna. Dit is zweten met een heerlijk uitzicht op zee. Dat is dubbel genieten toch?

De omgeving

Maar ook de omgeving waarin het zwembad ligt is fraai. Het krijgt een ruige lava-achtige omgeving, zoals je kent van het land. En je vindt hier turfhuisjes, die bekend zijn uit het landschap van IJsland. Zij fungeren als kleedkamers en als ingang naar het zwembad.

Overnachten in Reykjavik

Deze stad is absoluut een bezoek waard door zijn diversiteit. En dus ook een nacht. Daarvoor heb je een grote keuze, in diverse prijsklassen. Je kunt verblijven in een klein hotel, gezellig bed & breakfast of handig appartement. Boek wel op tijd, want IJsland is erg populair en voor je het weet is alles vol.

Bekijk de leukste accommodaties in Reykjavik

In de buurt van

Het geothermisch bad ligt vlakbij talloze bezienswaardigheden, maar ook bij de luchthaven. En een bezoek is ook goed te doen aan het einde van je rondreis over IJsland bijvoorbeeld. 

Naar IJsland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 41 artikelen over IJsland

Bekijk alle artikelen