Carnaval vieren in Venetië

Wereldberoemd festival waarbij iedereen een masker draagt

Carnaval vieren in Venetië is een hele belevenis. En het festival heeft een eigen karakter. Want bij dit feest draagt iedereen een masker. Het is een eeuwenoud gebruik, al in 1268 wordt er melding van gemaakt. En jij kunt meedoen. Dit zijn de beste tips om het Carnaval van Venetië te beleven.

Hoe het festival precies is ontstaan is onduidelijk. Mogelijk was het dragen van masker voor edelen om omgezien over straat te kunnen. Of om ‘los’ te kunnen gaan. Feit is wel dat de maskers een belangrijke rol spelen in dit meerdaagse feest.

De datum is meestal eind januari of begin februari. De basis voor het jaarlijkse carnaval zijn de diverse optochten of eigenlijk meer parades. Mensen lopen uitbundig gekleed door de straten en stoppen voor foto’s.

Het kleurrijke Carnaval van Venetië.

Een masker kopen

Je kunt zelf ook een masker kopen, deze kun je overal kopen. Nog steeds worden maskermakers als grote kunstenaars gezien. En je kunt ze aan het werk zien her en der. Bijvoorbeeld ook herstelwerkzaamheden aan maskers die kapot zijn.

Overnachten in Venetië

De stad is perfect voor een stedentrip. Je kunt zowel in het centrum als net erbuiten goed een paar nachten verblijven. Ook heb ik op een camping net buiten Venetië geslapen. In de stad vind je veel kleine hotels, goedkope hostels, handige appartementen en meer voor je bezoek. Wees er wel op tijd bij, tijdens het carnaval is alles al maanden van te voren volgeboekt.

Hoe lang duurt het Carnaval van Venetië?

Dit immens gemaskerd bal is wel voor volhouders, want het duurt maar liefst twaalf dagen. Hou er wel rekening mee dat de hotels veelal vol zijn en dat je dus op tijd moet boeken.

Meer informatie: www.carnevale.venezia.it

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips

alle 64 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen