Waarom moet ik hier heen?

Cinque Terre is een 15 kilometer lange rotsige kuststrook in Italië. Het bestaat uit vijf dorpjes die tegen de steile, hoge kliffen aanliggen en moeilijk per auto te bereiken zijn. Maar te voet des te meer.

Cinque Terre: Dat zijn vijf kleurrijke dorpjes in Italië die op de rotsen zijn gebouwd. De dorpen hebben heerlijke namen als Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

De ligging, uitstraling en de manier waarop de dorpen nog steeds authentiek zijn is de reden waarom ze op de lijst van werelderfgoed van UNESCO staan.

Een wandelpad verbindt deze dorpjes die bekend staan om de ligging, de sfeer, de wijn en het zeebanket. het is de beste manier om dit unieke gebied te verkennen. Naast de dorpjes is ook de omgeving zeer de moeite waard. Dit is ruig Italië…

Let op:

Cingue Terre is erg populair. Zowel bij dagjesmensen als cruisepassagiers. Waardoor het tussen elf en vijf erg druk kan worden in de dorpen. Alsook op de wandelpaden, met name bij de beroemde Sentiero Azzurro.

En het hoogseizoen (juli en augustus) is eigenlijk te druk. Ook juni en september zijn al druk. Maar, in de winter is het hier heerlijk vertoeven. En een stuk rustiger.

De beste manier om de schoonheid van dit gebied te zien is in de vroege ochtend. Alsook in de avond met de straatverlichting. Dan zijn de meeste toeristen weg en keert de rust weer. Zeker voor foto’s is dit optimaal.