Galleria Vittorio Emanuele II

Mooiste winkelstraat van Europa?

Galleria Vittorio Emanuele II is een bijzondere overdekte winkelstraat in Milaan. Het is vooral beroemd door  marmeren mozaïeken vloer en een grote glazen koepel in het midden. En de talloze winkels natuurlijk.

De naam Galleria Vittorio Emanuele II is al bijzonder. Deze beroemde overdekte winkelstraat in Milaan stamt uit de 19e eeuw. En die moet je ooit hebben gezien. Hij is vernoemd naar de Italiaanse koning Victor Emanuel II.

Piazza Duomo

Sta even stil bij de Piazza Duomo. De monumentale triomfboog kan je simpelweg niet ontgaan. Het is de toegangspoort naar de Galleria met haar dure winkels. Kopen hoef je hier zeker niet, maar kijken wel. De architectuur is zeer de moeite waard.

Kijk hier goed om je heen. En let op de lichtval als de zon schijnt. Het is tevens een trefpunt voor de inwoners van Milaan. Voor een praatje of een koffie.

Overnachten in Milaan

Een stedentrip naar Milaan wordt steeds populair. Je kunt kiezen uit kleinschalige hotels, goedkope hostels en handige appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Hou er wel rekening mee dat de hotels snel zijn volgeboekt, dus wees er op tijd bij.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips

alle 64 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen