Waarom moet ik hier heen?

Een overnachting in een boomhut. In een lavendelveld in Italië. Kan het romantischer? In het plaatsje Arlena di Castro (zo'n 100 kilometer ten noorden van Rome) kun je dit beleven. De boomhut staat precies in het midden van een glooiend lavendelveld, zodat je goed de geuren en kleuren kunt meemaken.

Een boomhut in een lavendelveld. Soms kom je accommodaties tegen waarvan je denkt; dit wil ik! Dit is er zo een. Midden in Italië.

Lavendel hotel boomhut

De boomhut is op acht meter hoogte gebouwd in een eeuwenoude boom. Middenin een lavendelveld. En voorzien van alle voorzieningen. Wie de foto’s bekijkt is verkocht:

Lavendel boomhut
Lavendel hotel waar

Corno’s reistips:

Italië heeft heel veel te bieden. Diverse regio’s die je heerlijk kunt ontdekken door er doorheen te reizen. Dit kun je eenvoudig zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder een aantal handige tips.

Lavendel hotel
Lavendel overnachten boomhut
Lavendel wanneer bloei

Beste tijd:

De beste tijd om te gaan is tussen 25 juli en 10 augustus, als de lavendel in volle bloei staat en aan het einde van het seizoen wordt geoogst. Maar dit plekje is erg populair, dus je moet ver vooraf boeken. Bijvoorbeeld een jaar van te voren….

Lavender overnachten italië

Prijs:

De boomhut is onderdeel van het La Piantata-hotel. De prijs van deze unieke boomhut is 390 euro per nacht, inclusief ontbijt dat per mand naar boven komt. Deze prijs geldt ook in het lavendelseizoen. En eerlijk is eerlijk, ook in het voorjaar bijvoorbeeld is dit wel een fijne accommodatie, al moet wakker worden met de geur van lavendel wel heel bijzonder zijn. Zeker als je dan je bed uitstapt en de blauwe bloemen om je heen ziet.

Meer informatie: www.lapiantata.it

Lavendel