Baatara Waterval

Volgens velen de mooiste waterval ter wereld

De Baatara Waterval is een ongekend mooie waterval in Libanon. Het is eigenlijk een grot, zoals er meerdere in dit gebied zijn. Op een bepaald moment van het jaar is hier een waterval te zien. Hij ligt in het westen van het land.

De unieke Baatara Waterval is 255 meter hoog. Dit is een unieke waterval, waarbij het water tussen maar liefst drie rotslagen door valt. Het is eigenlijk een gat in de kalkstenen rotsen dat door het water is uitgesleten.

Op sociale media doet de Baatara-waterval het extreem goed. De reden is simpel; deze grot is anders dan alle andere watervallen die je op de wereld kunt vinden. De lokale naam is anders: Avaatara. Terwijl de Engelse naam Baatara Gorge Waterfall is.

De waterval van Baatara in volle glorie.

De grot waarin de Baatara Waterval ligt wordt ook wel de Grot van de Drie Bruggen genoemd. Dit omdat het water door drie bodems lijkt te vallen. Onderzoek heeft aangetoond dat het water uit een bron bij het dorp Mgharet al-Ghaouaghir in Libanon.

Hoe kom ik bij de Baatara Waterval?

De Baatara-waterval is gesitueerd in een grot op de beroemde Libanon Mountain Trail. Als je Laklouk naar Tannorine reist, kom je langs het stadje Balaa. Vanuit daar bereik je in vijf minuten de waterval. Hij lijkt in de grond te zitten in plaats van als rots boven de grond uit te steken.

De Baatara is de mooiste waterval van Libanon.

Beste tijd:

Let op! De Baatara Waterval is eigenlijk alleen goed te zien in het voorjaar, als het smeltwater uit de bergen stroomt en de bron vult. De rest van het jaar is hij zo goed als opgedroogd. Of dan is er slechts een minimaal straaltje te zien. Wat veel minder imposant is.