Waarom moet ik hier heen?

De unieke Baatara-waterval is 255 meter hoog. Dit is een unieke waterval, waarbij het water tussen maar liefst drie rotslagen door valt. Het is eigenlijk een gat in de kalkstenen rotsen dat door het water is uitgesleten.

Lokale naam: Avaatara, Engelse naam: Baatara Gorge Waterfall

Op social media doet de Baatara-waterval het extreem goed. De reden is simpel; deze grot is anders dan alle andere watervallen die je op de wereld kunt vinden.

De machtige Baatara-waterval.
De machtige Baatara-waterval. Missakassim

De grot waarin de Baatara-waterval ligt wordt ook wel de ‘Grot van de Drie Bruggen’ genoemd. Dit omdat het water door drie bodems lijkt te vallen. Onderzoek heeft aangetoond dat het water uit een bron bij het dorp Mgharet al-Ghaouaghir in Libanon.

Tips Baatara-waterval

Hoe kom ik hier?

De Baatara-waterval is gesitueerd in een grot op de beroemde Libanon Mountain Trail. Als je Laklouk naar Tannorine reist, kom je langs het stadje Balaa. Vanuit daar bereik je in vijf minuten de waterval. Hij lijkt in de grond te zitten in plaats van als rots boven de grond uit te steken.

Zo mooi kan de Baatara-waterval zijn.
Zo mooi kan de Baatara-waterval zijn. Nicki Hill

Beste tijd:

Let op! De Baatara-waterval is eigenlijk alleen goed te zien in het voorjaar, als het smeltwater uit de bergen stroomt en de bron vult. De rest van het jaar is hij zo goed als opgedroogd of is er slechts een minimaal straaltje te zien.