Waarom moet ik hier heen?

Malta is veel meer dan zon, zee en strand. Waaronder historische binnensteden, maar ook vreemde duizenden jaren oude tempels die zelfs wetenschappers voor raadsels stellen.

Het dwergstaatje Malta ligt idyllisch in de Middellandse Zee. En het is niet één eiland, maar het bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands.

Wie naar dit land reist zal direct merken dat het een zeer lange geschiedenis heeft. Op de eilanden Malta en Gozo staan vreemde bouwwerken, die zomaar ergens in het landschap staan. Deze prehistorische bouwwerken zijn ouder dan de piramiden in Egypte, en ook ouder dan bijvoorbeeld Stonehenge.

Door de strategische ligging is Malta door talloze volkeren bewoond geweest. Denk aan de Feniciërs, de Romeinen, de Vandalen, de Goten, de Byzantijnen, de islamitische Arabieren, de Normandiërs, de Johannieters (ook bekend als de Maltezer Orde of Maltezer ridders) en tot slot de Britten. Op de diverse eilanden zijn talloze overblijfselen hiervan te vinden. En met name op Gozo lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

Corno’s reistips:

Malta kun je prima het hele jaar bezoeken. Hieronder mijn tips hoe je je reis naar Malta kunt plannen.

Eilanden