Malta

Groep eilanden met bijzonder lange geschiedenis

Malta is veel meer dan zon, zee en strand. Waaronder historische binnensteden, maar ook vreemde duizenden jaren oude tempels die zelfs wetenschappers voor raadsels stellen.

Het dwergstaatje Malta ligt idyllisch in de Middellandse Zee. En het is niet één eiland, maar het bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. 

Wie naar dit land reist zal direct merken dat het een zeer lange geschiedenis heeft. Op de eilanden Malta en Gozo staan vreemde bouwwerken, die zomaar ergens in het landschap staan. Deze prehistorische bouwwerken zijn ouder dan de Egyptische piramiden, en ook ouder dan bijvoorbeeld Stonehenge.

Ongekende veel volkeren op Malta

Door de strategische ligging is Malta door talloze volkeren bewoond geweest. Denk aan de Feniciërs, de Romeinen, de Vandalen en de Goten. Maar ook de Byzantijnen, de islamitische Arabieren, de Normandiërs, de Johannieters (ook bekend als de Maltezer Orde of Maltezer ridders) en tot slot de Britten waren hier. Op de diverse eilanden zijn talloze overblijfselen hiervan te vinden. En met name op Gozo lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Alle 6 Bucket List Tips voor Malta