Waarom moest ik hier heen?

Het Azure Window was een doorkijk in de rotsen op het eiland Gozo, naast het hoofdeiland Malta. Het was ongeveer vijftig meter groot en werd steeds groter door erosie van wind en zee. Totdat een storm in maart 2017 alles vernielde.

Update:
The Azure Window op Gozo is in de ochtend van 8 maart 2017 totaal ingestort tijdens een hevige storm. Toen de lokale bewoners dezelfde dag gingen kijken, was er weinig meer van over.

Dit is waarschijnlijk de laatste video van de boog:

Azure Window ingestort

De eerste lokale mensen filmden hoe alles weg is:

Blauw gat Malta ingestort

Het Azure Window (in het Nederlands ‘Blauwe raam’) was een wonderlijke rots aan zee. Weer en wind hebben dit gat in de rotsen geslagen. Het was een fraai gezicht, zeker met het felblauwe water eromheen. Helaas is er weinig meer van over.

Je kunt eenvoudig naar de plek lopen waar de natuurlijke boog ooit stond. Op de bodem zijn talloze fossielen zoals zeesterren. Ook kun je zwemmen in een soort afgeschermd deel. Al moet je dan wel over de puntige rotsen lopen.

Het gat in de rotsenwerd de afgelopen jaren alsmaar groter. Waardoor iedereen wist dat het dak ooit zou instorten. Vroeger mocht je er op lopen, maar dit was de laatste twee jaar al verboden.

Het natuurlijke meesterwerk was te vinden op het eiland Gozo bij Dwejra Bay op Malta.

Corno’s reistips:

Malta kun je prima het hele jaar bezoeken. Hieronder mijn tips hoe je je reis naar Malta kunt plannen.