Dode Zee

Het laagste punt op aarde, en tevens 's werelds grootste natuurlijke kuuroord

De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië en Israël. Het is een van de meest wonderlijke plekken ter wereld. Waar je diverse excursies kunt maken, maar ook simpelweg kunt genieten. Want dit landschap is niet alleen bijzonder, maar ook ongekend fraai. 

Drijven in de Dode Zee

Het is een unieke belevenis. Want de Dode Zee is zo zout dat je blijft drijven. Het voelt in eerste instantie gek aan. Maar al snel laat je je dragen door het water. En het mineraalrijke water is erg goed voor de huid en spieren.

Hier kun je voelen hoe het is om te dobberen als een eendje op het water. Waarbij je op je gemak de omgeving in je kunt opnemen. De Dode Zee is uniek op aarde.

Maak overigens niet de klassieke fout door in het water te duiken. Je ogen zullen dan een tijdje branderig aanvoelen. Wat vervelend is op een plek waar je juist komt voor je rust.

Aan de rand van de Dode Zee zie je het zout liggen.

Het extreem gezonde water van de Dode Zee

De Dode Zee is tevens het grootste kuuroord van Moeder Natuur. Voor zieken, maar ook voor wellness. Door de extreme hoge luchtdruk en de afwezigheid van allerlei pollen adem je nergens ter wereld schonere en zuurstofrijkere lucht in. 

Wat kan in beide landen, want zowel Jordanië als Israël kennen een lange geschiedenis met de heilzame werking van de Dode Zee. Al is het misschien lastig kiezen uit de scrub met Dode Zee-zout of een massage met Dode Zee-olie. Of het Turkse stoombad.

En maak je geen zorgen over de zon hier. Het verdampende zeewater werkt heel handig als een natuurlijk UV-filter waardoor verbranden bijna onmogelijk is.

Modder bad in de Dode Zee

Een bad van modder in de Dode Zee.

Een populair ding om te doen is een modderbad nemen. Wat eigenlijk hetzelfde is als jezelf insmeren met modder uit de doe Zee. Door de vele mineralen is dit zeer heilzaam voor je lichaam. Neem de tijd, ga er even lekker voor liggen en kom tot rust. Dit is pure verwennerij.

Wandelen langs de Dode Zee

Het fraaie landschap van de Dode Zee.

Loop ook even langs het meer. Je ziet op diverse plekken grote zoutformaties. Het is een wonderlijke plek. En dat alles op de laagste plek ter aarde: het is hier maar liefst 417 meter onder NAP. In beide landen zijn diverse wandelroutes. 

Vraag ter plekke naar de mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat het hier warm kan worden. Maar gelukkig kun je dan snel het water in.

Dode Zee bezoeken

Zowel in Jordanië als Israël is de Dode Zee eenvoudig te bezoeken. Dit kan zowel met het openbaar vervoer als met een excursie. Een bezoek aan deze zee is ook vaak opgenomen in een rondreis. zorg wel dat je hier de tijd hebt. Het is zonde om hier slechts kort te zijn. Zeker als je wilt wandelen in een uniek landschap.