Waarom moet ik hier heen?

Mozambique is een topbestemming voor natuurliefhebbers; met een indrukwekkend binnenland en een ongekend rijke kust. De zeer vriendelijke lokale bevolking met een vleugje Portugese invloed en eten maken het af.

Mozambique is anders. Een land in Afrika waar je nog echt op avontuur kunt. Met een ruig binnenland waar projecten bezig zijn waar de wereld naar uit kijkt. En een kust met goudgele stranden en opvallend veel dieren.

Een paar jaar geleden heb ik door Mozambique gereisd. Lees hier mijn belevenissen:

Mozambique: Tips voor een rondreis

Goudgele stranden, rijke natuur en intrigerende mensen. Dat hoorde ik over Mozambique. Dus huurde ik een 4x4-auto en startte de motor.

Reisverhaal

Goudgele stranden, rijke natuur en intrigerende mensen. Dat hoorde ik over Mozambique. Toen Willem-Alexander en Maxima er een huis kochten, en toen weer niet, moest ik er meer van weten. Dus huurde ik een 4x4-auto en startte de motor.

Hoe kom ik er?

Het is via de hoofdstad Maputo te bereiken, en daar een auto huren. Populairder is het om Johannesburg als vertrekpunt te nemen. En via het wereldberoemde Kruger Nationaal Park te reizen met een huurauto. Al kun je natuurlijk ook een rondreis in het land zelf maken met een lokale touroperator.