Snorkelen in Lake Malawi

Wereldberoemd meer met kleurrijke vissen die alleen hier leven

Snorkelen in Lake Malawi. Dat zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk in Malawi ligt. En in Mozambique. En het grenst aan Tanzania. Je moet het eens hebben gedaan om de rijkdom te zien.

Het water van het Malawimeer is zoet en bijzonder helder. Ideaal om te snorkelen of te duiken dus. Het Malawimeer is van alle grote meren van Afrika het beste om te snorkelen.

Het Malawi-meer is ontdekt door de befaamde Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone. Het is vooral bekend door de vele soorten cichliden die hier leven. Dit zijn ongekend kleurrijke vissen. En je kunt hier snorkelen.

Meer dan 1.000 soorten vissen

De reden? In het Malawimeer leven meer dan 1.000 verschillende soorten vissen. Ongeveer 350 soorten komen alleen in dit meer voor. Waardoor dit echt een unieke plek is.

Tijdens het snorkelen en duiken kun je talloze vissen spotten zoals verschillende soorten utaka’s, mbuna’s en aulonocara’s. Dit zijn cichliden, die wij kennen van de aquaria. Als je hier het water in gaat kom je ze snel tegen. Klein, maar bijna allemaal ongekend kleurrijk.

Een cichlide in het Lake Malawi.

Bekende snorkel gebieden zijn Lake Malawi National Park, Manda Wilderness en de stranden tussen Mangochi en Monkey Bay in Malawi. Ter plekke kun je goede spullen huren. Ga het water in en kijk om je heen. Je zult verbaasd zijn.

Beste tijd voor Lake Malawi

Het droge seizoen is optimaal. Dit zijn de maanden augustus tot begin december. In het regenseizoen wordt het water troebeler. En zie je dus minder ver.