Walvishaaien bij Tofo Beach

Dit dorpje langs de kust van Mozambique is een van de beste plekken

Tofo Beach in Mozambique is beroemd om zijn walvishaaien. De gehele kust van dit Afrikaanse land is rijk aan zeedieren. De onderwaterwereld moet je ontdekken, duikend of snorkelend. Tijdens excursies worden hier geregeld dieren als walvishaai, reuzenmanta en doejong gespot. Soms meerdere op een trip.

Om walvishaaien te zien is Tofo de beste plek in Afrika. De dieren trekken hier jaarlijks voorbij tijdens hun migratie. Je kunt met ze snorkelen/duiken. Zodra er een wordt gespot mag je het water in.

Hoe ziet de excursie bij Tofo Beach er uit?

De boot moet door de branding heen. Wat soms op zich al een opgave is. Met het water tot je middel moet je de boot vooruit duwen. En aan boord springen, vlak voor de volgende golf toeslaat. Welkom in Tofo, één van de beste plekken ter wereld om walvishaaien in het wild te zien. Dit is de grootste vis ter wereld, ze kunnen wel vijftien meter lang worden. 

Volgens kenners is november tot en met februari de beste tijd. Dan volgen de dieren de warme zeestroom die voor krill en plankton zorgt. En de verhalen van talloze duikers en snorkelaars zijn het bewijs. Zij stonden oog in oog met talloze reuzenmanta’s, die ook op dit jaarlijkse vreetfestijn af komen. 

Meer informatie: www.tofoscuba.com