Waarom moet ik hier heen?

Westerse invloeden zijn in Myanmar nog weinig zichtbaar in het land en eeuwenoude tradities worden nog steeds gevolgd waardoor je nog het authentieke Azië kunt zien en voelen. Bagan, Mrauk U en de Shwedagon Pagode zijn slechts enkele hoogtepunten.

Myanmar of ook wel Birma, is nog niet zo heel lang geleden “geopend” voor toeristen en kent daardoor nog maar weinig invloeden van buitenaf. Al is dit wel aan het veranderen.

Het lijkt daardoor of de tijd heeft stilgestaan; monniken in rode gewaden, goudkleurige tempels en ongerepte natuur. Om precies dezelfde reden moet je een reis naar Myanmar goed voorbereiden.

Geld pinnen kan niet met een buitenlandse pas, internet en wifi zijn zeker niet overal beschikbaar en er is geen mobiel netwerk dus bellen met je mobiele telefoon kan gewoonweg niet. Geld wisselen kan alleen aan de grens en dan alleen nog maar met nieuwe dollars. Hou daar dus rekening mee voordat je Myanmar in reist.

Kies voor een betrouwbare reispartner die goed op de hoogte is van de huidige situatie in Myanmar en plan je reis verantwoord, zorg dat het geld wat je uitgeeft aan je reis ook terechtkomt bij de mensen die het daadwerkelijk nodig hebben.

Is het al het bovenstaande waard? Ja, ja en nog eens ja! Ga vooral nu er nog weinig toeristen de weg naar Myanmar hebben gevonden om van al de onaangeroerde pracht te kunnen genieten. Er is zoveel moois te zien zoals bijvoorbeeld Bagan. Dit gebied staat vol met duizenden tempels die je het beste kunt bekijken met een ballonvaart.

Of bezoek de hoofdstad Rangoon waar de met bladgoud bekleedde Schwedagon Pagode staat en ga zeker naar het Inle Lake als je een natuurliefhebber bent. Myanmar grenst aan India, China, Laos en Thailand.

Meer informatie: http://www.myanmartourism.org

Corno’s reistips:

Wil jij Myanmar bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je reis zelf of georganiseerd te regelen.