Waarom moet ik hier heen?

Bagan is gebouwd in 849 en is een van de oude hoofdsteden van Myanmar. Er staan nog duizenden Boeddhistische tempels uit vervlogen tijden in een relatief goede staat.

Bagan (ookwel Pagan genoemd) in Myanmar is een wonderlijke plek. Het is een gebied van 42 km², waar je overal Boeddhistische tempels ziet. Er zijn er meer dan 4.400 in totaal…

De vijf mooiste tempels van Bagan:

1. Ananda Pahto

Deze immense tempel wordt wel de ‘Westminster Abbey van Myanmar’ genoemd. Bijzonder zijn ook de 4 gigantische gouden staande boeddhabeelden, eentje voor elke windrichting.

2. Gawdawpalin Pahto

De tempel werd in 1975 gedeeltelijk verwoest door een aardbeving, maar is inmiddels geheel gerestaureerd. Deze tempel werd gebouwd in de eerste helft van de 13de eeuw. Gawdawpalin Pahto is de tweede hoogste tempel van Bagan, na Thatbyinnyu.

3. Shwezigon Paya

Shwezigon Paya is beroemd door de gigantische gouden stoepa die blinkt in de zon. Shwezigon Paya stond symbool voor de Shwedagon pagode in Rangoon.

4. Dhammayangyi Pahto

Dhammayangyi Pahto is de grootste tempel van Bagan. Hij werd gebouwd in opdracht van koning Narathu en dateert uit de 12de eeuw.

5. Thatbyinnyu Pahto

Thatbyinnyu Pahto is verreweg de hoogste tempel van Bagan. Hij werd in opdracht van koning Alaungsithu gebouwd in de 12e eeuw. Je vindt deze tempel vlak naast Ananda Pahto.

Het is heerlijk om hier rond te dwalen. En bekijk op je gemak de mooiste tempels in deze vallei. En als je er dan toch bent, maak dan bij zonsopkomst een ballonvlucht over deze sprookjesachtige stad.

Meer informatie: tourism.gov.mm/bagan/

Corno’s reistips:

Wil jij Bagan en Myanmar bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.