Beklim een vulkaan in Nicaragua

Het land in Midden-Amerika telt maar liefst 19 vulkanen

Een vulkaan beklimmen is eigenlijk een verplichte excursie in Nicaragua. Je kunt zelf kiezen welke vulkaan je wilt beklimmen. De keuze is groot in dit land. 

Nicaragua telt veel vulkanen die je stuk voor stuk kunt beklimmen. Allemaal met een ongekend uitzicht als beloning voor je inspanning. Het meest bijzondere is een zonsopgang meemaken.

Ze zijn allemaal net even anders, met elk een eigen karakter. Sommigen zijn al jaren inactief, anderen juist niet. En dit land biedt opvallend veel actieve vulkanen die je kunt beklimmen. Let wel op de gevaren. zorg dat je goed op de hoogte bent van de risico’s. En vraag ter plekke naar de meest recente informatie.

Je kunt tijdens je rondreis door Nicaragua een vulkaan beklimmen, maar ook meerdere. Aan jou de keuze. Dit zijn de beste tips voor je bezoek. 

De fraaie krater van de Cerro Negro vulkaan.

Cerro Negro

Deze vulkaan is vooral bekend om te vulkaan boarden. Oftewel met een houten plank de berg af gaan. Een heerlijke excursie.

Masaya

Deze vulkaan is ‘maar’ 635 meter hoog, maar wel een van de meest actieve. Het is een van de meest toegankelijke en dus zeer de moeite waard. Een van de meeste bekende, met ook een kans op lava in de diepte.

Cosigüina

Na de klim kun je ook het kratermeer bezoeken.

San Cristóbal

De hoogste (1.745 m), niet al te moeilijk. 

Telica

Volgens velen de mooiste. Met de kans op lava in de diepte. 

Momotombo

Geen eenvoudige klim, maar wel mooi uitzicht over Lago Xolotlán.

Mombacho

Bekend vanwege zijn vergezichten.

Concepción

Berucht vanwege de gevaarlijke gassen aan de kraterrand. Maar wel mooi.

Maderas

Een lastige klim, maar wel met een fraai uitzicht op een volledig beboste lagune.