Waarom moet ik hier heen?

De Rocky Mountains is een gebergte van meer dan 4.800 km in Canada en de Verenigde Staten. Ze worden vaak liefkozend The Rockies genoemd. Een ideale plek om te wandelen, wild te spotten en nog veel meer activiteiten.

De Rocky Mountains is een gebergte in de Verenigde Staten en Canada. Het is het thuis van talloze beroemde nationale parken zoals Yellowstone National Park en Yosemite National Park (bieden in de Verenigde Staten). Alsook Banff National Park en Jasper National Park in Canada. Maar er is hier meer te ontdekken, veel meer. Met name de ruige natuur spreekt veel mensen aan. Waardoor je je al snel nietig zult voelen.

Van waar tot waar loopt de Rocky Mountains?

Het gebergte begint in New Mexico in Amerika. Vandaar loopt het naar het noorden tot in Alaska. Bijvoorbeeld in de stad Denver kun je goed zien hoe de Rocky Mountains ineens opdoemen.

Het gebergte is volgens geleerden 80 tot 55 miljoen jaar oud. Het werd destijds door aardkrachten omhoog gedrukt. Het hoogste punt is de relatief onbekende Mount Elbert in Colorado, met 4.401 meter hoogte. Mount Robson in British Columbia is met 3.954 meter het hoogste punt van de Canadese Rockies.

The Great Outdoors

Het is een heerlijke term die veel in Amerika en Canada wordt gebruikt: The Great Outdoors. En dit gebergte is een ideale plek om te wandelen en talloze andere buiten activiteiten. Denk daarbij aan kamperen en wilde dieren kijken. het is het leefgebied van talloze diersoorten, waaronder zwarte beren, bruine beren, wolven, dikhoornschapen, berggeiten, grappige eekhoorns en nog veel meer.

Wie een rondreis maakt door het westen van Amerika komt hem vanzelf tegen. Ook als je een rondreis door West-Canada maakt. En beiden behoren tot de mooiste reizen die er zijn heb ik gemerkt. En ze zijn totaal anders, dus wat let je?

Corno’s reistips:

Je kunt de Rocky Mountains in de Verenigde Staten en/of in Canada bezoeken. Het landschap is ruig en zeer afwisselend. Hierbij een aantal handige tips om je bezoek aan de Rocky Mountains te regelen.

Gebergte