Waarom moet ik dit doen?

Canada is een populaire bestemming om met een camper te bezoeken. Het geeft je de ultieme vrijheid om talloze bestemmingen te bezoeken, je eigen eten te maken en in de natuur te overnachten.

Canada is optimaal genieten van The Great Outdoors. Met name in het westen van het immense land kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Een reis dwars door de wereldberoemde Rocky Mountains.

De meest populaire route met een camper is een rondje door het westen van Canada. Waarbij je rondreis meestal begint in Calgary en dan je reis begint naar natuurparels als Banff Nationaal Park met al zijn meren, de watervallen en gletsjers van Jasper Nationaal Park. Waar dieren als zwarte beer, grizzlybeer en meer leven.

Daarna volgt meestal het wintersportplaatsje Whistler en dan door naar Vancouver en Vancouver Island; waar de wateren worden bevolkt door orka’s en diverse soorten walvissen. En dit zijn slechts de hoogtepunten…

> Bekijk alle campervakanties door Canada

Ik maakte recent deze reis. Lees mijn ervaringen hieronder:

De beste rondreis door West-Canada

Dwars door West-Canada; van de Rockies naar de zee. Met ruig natuurgeweld en talloze ontmoetingen met 'wildlife'.

Reisverhaal

Ik start in de Rocky Mountains; in de nationale parken Banff en Jasper. Een wereldberoemd decor van bergen, meren en gletsjers. Het einddoel is de Grote Oceaan. Een rit van meer dan duizend kilometer. Dit is een heuse ode aan de natuur.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Uiteraard kun je ook met een huurauto van hotel naar hotel rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Autoroutes Campervakantie