blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Camper rondreis door Canada

De beste manier om het ruige Canada op eigen houtje te beleven

Met de camper door Canada reizen is erg populair. En een rondreis door dit land is in de eerste plaats optimaal genieten van The Great Outdoors. Je hebt twee keuzes: een rondreis door het oosten of door het westen. Met name in het westen van het immense land kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Met bergen, gletsjers, meren en ongekend veel wilde dieren.

Canada is een populaire bestemming om met een camper te bezoeken. Het geeft je de ultieme vrijheid om talloze bestemmingen te bezoeken, je eigen eten te maken en in de natuur te overnachten.

Camperreis door Oost-Canada

Deze reis wordt steeds populairder. Denk aan steden als Toronto en Quebec, maar ook natuurwonderen als Niagara Falls en de walvissen in de St Lawrence-baai bij Tadoussac, maar ook het bijzondere schiereiland Gaspé. Persoonlijk vond ik het Algonquin Provincial Park erg mooi, met veel wilde dieren. Het is een reis door fraaie landschappen, waar je goed kunt wandelen.  

Camperreis door West-Canada

De meest populaire route met een camper is een rondje door West-Canada. Waarbij je rondreis meestal begint in Calgary. Je reis begint meteen goed met natuurparels als Banff Nationaal Park met al zijn meren, de watervallen en gletsjers van Jasper Nationaal Park. Waar dieren als zwarte beer, grizzlybeer, diverse soorten herten, maar ook berggeiten en elanden leven. Minder bekend, maar ook mooi is Wells Gray Provincial Park, met Helmcken Falls.

Vervolgens rij je waarschijnlijk naar het wintersportplaatsje Whistler en dan door naar de stad Vancouver en het naastgelegen Vancouver Island. Waar je via excursies op zoek kunt gaan naar bijvoorbeeld orka’s en diverse soorten walvissen. Samengevat: Dit is een reis dwars door de wereldberoemde Rocky Mountains.

Doe het eens andersom

Logischerwijs kun je deze rondreis door het Westen ook andersom maken. Het is iets wat ik eigenlijk aanraad. Dan sluit je je reis af met de beroemde parken van Banff en Jasper. Zodat de hoogtepunten echt aan het einde van je trip gebeuren. Let maar op, het is magisch.

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen