Waarom moet ik dit doen?

Canada is een populaire bestemming om met een camper te bezoeken. Het geeft je de ultieme vrijheid om talloze bestemmingen te bezoeken, je eigen eten te maken en in de natuur te overnachten.

Canada is in de eerste plaats optimaal genieten van The Great Outdoors. Met name in het westen van het immense land kun je niet alleen als natuurliefhebber je hart ophalen, maar ook als je avontuur houdt helemaal los. Samengevat: Dit is een reis dwars door de wereldberoemde Rocky Mountains.

Beste route voor camper reis door canada

De meest populaire route met een camper is een rondje door West-Canada. Waarbij je rondreis meestal begint in Calgary. Je reis begint meteen goed met natuurparels als Banff Nationaal Park met al zijn meren, de watervallen en gletsjers van Jasper Nationaal Park. Waar dieren als zwarte beer, grizzlybeer, diverse soorten herten, maar ook berggeiten en elanden leven. Minder bekend, maar ook mooi is Wells Gray Provincial Park, met Helmcken Falls.

Vervolgens rij je waarschijnlijk naar het wintersportplaatsje Whistler en dan door naar de stad Vancouver en het naastgelegen Vancouver Island. Waar je via excursies op zoek kunt gaan naar bijvoorbeeld orka’s en diverse soorten walvissen.

En dit zijn slechts de hoogtepunten. Logischerwijs kun je de reis ook andersom maken. Wat ik eigenlijk aanraad. Dan sluit je je reis af met de beroemde parken van Banff en Jasper.

Goedkope campervakanties:

> Bekijk alle campervakanties door Canada

Mijn ervaringen op mijn camper reis door Canada

Ik maakte recent deze camper reis. Lees mijn ervaringen hieronder:

De beste rondreis door West-Canada

Dwars door West-Canada; van de Rockies naar de zee. Met ruig natuurgeweld en talloze ontmoetingen met 'wildlife'.

Reisverhaal

Ik start in de Rocky Mountains; in de nationale parken Banff en Jasper. Een wereldberoemd decor van bergen, meren en gletsjers. Het einddoel is de Grote Oceaan. Een rit van meer dan duizend kilometer. Dit is een heuse ode aan de natuur.

 

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Uiteraard kun je ook met een huurauto van hotel naar hotel rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

AutoroutesCampervakantie