blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Camper rondreis door Canada

De beste manier om het ruige Canada op eigen houtje te beleven

Met de camper door Canada reizen is erg populair. En een rondreis door dit land is in de eerste plaats optimaal genieten van The Great Outdoors. Met name in het westen van het immense land kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Met bergen, gletsjers, meren en ongekend veel wilde dieren. Samengevat: Dit is een reis dwars door de wereldberoemde Rocky Mountains.

Canada is een populaire bestemming om met een camper te bezoeken. Het geeft je de ultieme vrijheid om talloze bestemmingen te bezoeken, je eigen eten te maken en in de natuur te overnachten.

Beste route voor camper reis door canada:

De meest populaire route met een camper is een rondje door West-Canada. Waarbij je rondreis meestal begint in Calgary. Je reis begint meteen goed met natuurparels als Banff Nationaal Park met al zijn meren, de watervallen en gletsjers van Jasper Nationaal Park. Waar dieren als zwarte beer, grizzlybeer, diverse soorten herten, maar ook berggeiten en elanden leven. Minder bekend, maar ook mooi is Wells Gray Provincial Park, met Helmcken Falls.

Vervolgens rij je waarschijnlijk naar het wintersportplaatsje Whistler en dan door naar de stad Vancouver en het naastgelegen Vancouver Island. Waar je via excursies op zoek kunt gaan naar bijvoorbeeld orka’s en diverse soorten walvissen. 

En dit zijn slechts de hoogtepunten. Logischerwijs kun je deze rondreis ook andersom maken. Wat ik eigenlijk aanraad. Dan sluit je je reis af met de beroemde parken van Banff en Jasper.

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen