Camper rondreis door Canada

De beste manier om het ruige Canada op eigen houtje te beleven

Met de camper door Canada reizen is erg populair. Op een rondreis door dit land is het in de eerste plaats optimaal genieten van The Great Outdoors. Ten tweede heb je meerdere keuzes. Je kunt een reis met de camper door het oosten of door het westen van het land maken. Het zijn twee totaal verschillende reizen merkte ik. Dit zijn de beste tips voor een camper rondreis in Canada.

Een camper geeft je de ultieme vrijheid om talloze bestemmingen te bezoeken, je eigen eten te maken en in de natuur te overnachten. Canada is al jaren een van de meest populaire bestemmingen om met een camper te bezoeken. Het land in Noord-Amerika is dan ook uitermate geschikt voor een reis met de camper. Ik heb het gedaan en deel in dit artikel mijn tips voor een huurcamper in Canada.

Camper huren in door Oost-Canada

Deze reis wordt steeds populairder. Denk aan steden als Toronto en Quebec, maar ook natuurwonderen als Niagara Falls en de walvissen in de St Lawrence-baai bij Tadoussac, maar ook het bijzondere schiereiland Gaspé. Persoonlijk vond ik het Algonquin Provincial Park erg mooi, met veel wilde dieren. Het is een reis door fraaie landschappen, waar je goed kunt wandelen.

Camperreis door West-Canada

De meest populaire route met een camper is een rondje door West-Canada. Op deze vakantie kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Je rijdt door uitgestrekte landschappen met bergen, gletsjers, meren en ongekend veel wilde dieren.

Waarbij je rondreis meestal begint in Calgary. Je reis begint meteen goed met natuurparels als Banff Nationaal Park met al zijn meren, de watervallen en gletsjers van Jasper Nationaal Park. Waar dieren als zwarte beer, grizzlybeer, diverse soorten herten, maar ook berggeiten en elanden leven. Minder bekend, maar ook mooi is Wells Gray Provincial Park, met Helmcken Falls.

Vervolgens rij je waarschijnlijk naar het wintersportplaatsje Whistler en dan door naar de stad Vancouver en het naastgelegen Vancouver Island. Waar je via excursies op zoek kunt gaan naar bijvoorbeeld orka’s en diverse soorten walvissen. Samengevat: Dit is een reis dwars door de wereldberoemde Rocky Mountains.

Tip: Omgekeerde reis door West-Canada

Logischerwijs kun je deze rondreis door het Westen ook andersom maken. Het is iets wat ik eigenlijk aanraad. Dan sluit je je reis af met de beroemde nationale parken van Banff en Jasper. Zodat de hoogtepunten van je trip echt aan het einde staan gepland. Let maar op, het is magisch.

Hoe lang moet een camperreis door Canada zijn?

Het rondje Oost-Canada kan goed in twee weken worden gedaan. Als je meer tijd wilt bij de diverse bezienswaardigheden zoals de steden kan drie weken ook. Voor West-Canada raad ik minimaal 2,5 week aan, maar eigenlijk is drie weken beter. Zo heb ik deze reis ook gedaan, waarbij ik niet hoefde te haasten. En dus kon ik mijn programma aanpassen her en der.

Is mijn Nederlandse rijbewijs geldig in Canada?

Ja, je rijbewijs in Nederland is geldig in Canada. Dit geldt alleen niet voor de hele grote campers die je af en toe tegenkomt. Check dit vooraf bij de camperverhuurder. Wel zijn er enkele extra regels. Je mag officieel een camper huren in Canada vanaf de leeftijd van 21 jaar. Maar, tot 25 jaar betaal je meestal wel een extra borg.

Een internationaal rijbewijs is dus niet verplicht. Desondanks vragen sommige huurbedrijven toch naar een internationaal rijbewijs. Check dit dus altijd vooraf bij de autoverhuurder of camperverhuurbedrijf. Je kunt overigens je internationale rijbewijs online bij de ANWB bestellen.

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen