Bran Castle, het kasteel van Dracula

Het kasteel uit een van de beroemdste verhalen aller tijden

Kasteel Bran is wereldberoemd als Dracula’s Castle. Dit kasteel in Roemenië kun je bezoeken. Dracula kennen we allemaal. Bram Stoker schreef in 1897 voor het eerst over graaf Dracula, vampier en hoofdpersonage in zijn gelijknamige roman. Met daarin een ijzingwekkend kasteel.

Het wereldberoemde Kasteel Bran is eng en mooi tegelijk. Het is een hooggelegen kasteel op een rots, met de typerende spitse rode torens. Dat zowel overdag als 's avonds indrukwekkend is. En ja, dit is het kasteel van Dracula.

Prins Vlad Tepes

Een groot deel van het boek gaat over Prins Vlad Tepes werd in 1431 geboren als zoon van Vlad II Dracul. Hij werd berucht om zijn meedogenloze strijd tegen de Ottomanen. Hij gebruikte daarvoor een bijzondere tactiek. Hij spietste zijn verslagen vijanden op een stok.

Volgens de legende liet hij na een veldslag in 1462 een heel veld gespietste Turken achter. De waarschuwing voor de vijand gaf reden voor een nieuwe soort mens: vampiers. 

Vlad II zou zijn hoofdkwartier hebben gehad in Kasteel Bran, hoewel dat nooit echt is aangetoond. Maar als je hier rond loopt voel je zijn aanwezigheid al snel. Let maar op.