blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Senegal

Populair land voor zonaanbidders, met een intrigerend binnenland

Senegal is populair in de winter vanwege de zon. Wie iets verder dan zijn resort kijkt, ontdekt echt Afrika. Met een rijke cultuur alsook een weelderige natuur. Waar je zelf op ontdekkingstocht kunt. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden voor je rondreis door Senegal. Met leuke excursies om te doen die de diversiteit van het land goed laten zien.

Dakar

De hoofdstad Dakar is de plek waar je arriveert. De meeste toeristen reizen meteen door naar hun resort. Wat zonde is want de hoofdstad is zeer kleurrijk met onder meer diverse markten.  

Vismarkt van Mbour

De vismarkt van Mbour is een belevenis. Elke dag wordt hier aan de rand van de stad de vis uit de boten geladen. Waarna deze direct wordt gekocht door keurmeesters. Deze handelaren zijn opvallend genoeg vrouwen. 

Op het strand worden de vissen direct klaar gemaakt. Dit gebeurt met messen, maar ook met stokken. Waarna de vis in bakken wordt weggebracht. Het beste kun je de vismarkt vroeg in ochtend bezoeken. Dan is er de meeste bedrijvigheid.

Bandia Nature Reserve

In het Bandia Nature Reserve kun je op safari. In een jeep kun je in dit natuurgebied op zoek naar wilde dieren. Het landschap bestaat uit bos en savanne. In het park kun je de volgende dieren tegen komen: bosbuffel, giraf, zebra, roanantilope, nijkrokodil, struisvogel en meerkat. En talloze vogels waaronder ijsvogels.

Gorée

Het eiland Gorée heeft een gitzwarte geschiedenis. Dit eiland is vernoemd naar het voormalige eiland Goeree in Zuid-Holland. Wat al een indicatie is van het verleden. Dit eiland  was van de 16e tot de 19e eeuw een van de centra van de slavenhandel naar Amerika.

De Nederlanders speelden een negatieve hoofdrol, net als de Engelsen, Fransen en Portugezen. Op Gorée werden slaven verzameld, waarna ze werden verscheept naar het beloofde land: Amerika.

Het complete eiland is tegenwoordig Werelderfgoed door UNESCO. Maar ook door de bijzondere sfeer die er tegenwoordig heerst. Het is wonderlijk om op het eiland rond te lopen.

De felgekleurde huizen op het eiland geven het een mediterrane tint, al laat de architectuur ook bijvoorbeeld Arabische kenmerken zien. En er heerst een opvallende rust op het eiland.

Alle 1 Bucket List Tips voor Senegal