Waarom moet ik hier heen?

Het Pink Lake (dat eigenlijk Retba-meer heet) heeft zijn naam te danken aan de grote hoeveelheden zout, waar algen in leven. Hierdoor krijgt het een opmerkelijke roze kleur.

Het Retba Meer in Senegal is een bijzonder natuurverschijnsel. De lokale naam is Lac Rose, al wordt ook vaak Pink Lake gebruikt. Het opvallend rood gekleurde heeft een groot deel van zijn bekendheid gekregen via sociale media als Instagram en Facebook. De kleurrijke foto’s en video’s worden massaal geliked en gedeeld.

Het Retba Meer bezoeken

Mensen aan het werk op het Retba Meer.
Mensen aan het werk op het Retba Meer.

Als je hier rond loopt zie je onder meer hoe zou wordt gewonnen uit het meer. Ook kun je diverse dieren spotten die hier proberen te overleven.

Voor foto’s is het beste moment vroeg in de ochtend als het licht zacht is. Maar ook als de zon volop staat te branden kun je hier wonderlijke beelden maken. Probeer het maar. Je zult zien dat hoe hoger je staat hoe roder het water is. De meeste foto’s die je tegenwoordig ziet zijn gemaakt met een drone.

Lees mijn Reisverhaal over Senegal:

Op zoek naar de winterzon in Senegal

Het is winter in Nederland, en steeds meer reizigers zoeken dan de zon op. Welke keuze heb je dan op een paar uur vliegen? Senegal is een van de weinige opties waar het tropisch warm is. Het is hier zo'n 30 graden in 'onze' winter...

Reisverhaal

Ik hoor steeds meer over 'winterzon'. Oftewel, even onze winter ontvluchten. De keuze is groot. Ik kies voor een bestemming op maar 5,5 uur vliegen. Midden in Afrika. Senegal; waar ik opvallend weinig over weet.

Corno’s reistips:

Senegal is ongeveer 5,5 uur vliegen vanaf Schiphol. Gegarandeerd zon, ideaal om de winterzon op te zoeken. Hieronder een aantal tips om je reis naar Senegal te regelen.