Retba Meer (Pink Lake)

Wonderlijk roze meer in Senegal

Het Retba Meer in Senegal is een bijzonder natuurverschijnsel. Het water is opvallend rood van kleur. De lokale naam is Lac Rose, al wordt ook vaak Pink Lake gebruikt.

Het opvallend rood gekleurde heeft een groot deel van zijn bekendheid gekregen via sociale media als Instagram en Facebook. De kleurrijke foto’s en video’s worden massaal geliked en gedeeld.

Het Pink Lake heeft zijn naam te danken aan de grote hoeveelheden zout, waar algen in leven. Hierdoor krijgt het een opmerkelijke roze kleur. Het meer staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Het Retba Meer bezoeken

Mensen aan het werk op het Retba Meer.

Als je hier rond loopt zie je onder meer hoe zou wordt gewonnen uit het meer. Ook kun je diverse dieren spotten die hier proberen te overleven. 

Voor foto’s is het beste moment vroeg in de ochtend als het licht zacht is. Maar ook als de zon volop staat te branden kun je hier wonderlijke beelden maken. Probeer het maar. Je zult zien dat hoe hoger je staat hoe roder het water is. De meeste foto’s die je tegenwoordig ziet zijn gemaakt met een drone.