blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Tadzjikistan

Opvallend bergachtig land, meer dan de helft ligt boven 3.000 meter

Tadzjikistan is geen populair land om naar toe te reizen. Wie van natuur houdt zal hier zijn hart ophalen. Dit is een ruig land, dat je nog zelf kunt ontdekken. Je zult verbaasd staan door al het natuurgeweld. En dat zonder andere toeristen.

Het is een voormalig Sovjetrepubliek en dit is reizen voor gevorderden. Het landschap is bergachtig, ruim de helft van het land ligt boven de 3.000 meter wat kan betekenen dat je te maken krijgt met hoogteziekte. Het land is toeristisch nog onontdekt, maar gevuld met prachtige plekken.

Tadzjikistan bezoeken met alle bezienswaardigheden.

Pamir National Park

Het Pamir Gebergte is volgens velen het mooiste deel. De Pamir Highway is inmiddels beroemd en berucht. Deze weg heeft officieel M41 en behoort tot de mooiste wegen ter wereld. Met onder meer het felblauwe Karakul Lake. Het natuurgebied ligt in het oosten van Tadzjikistan. Pamir National Park is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO.

Hulbuk

Hulbuk is de hoofdstad van het Vose-district van de Khatlon-regio. Ooit was dit een zeer levendige stad, maar veel over de voormalige bewoners is er niet bekend. Hier is onder meer een citadel ontdekt. Een deel van de versterkte muren zie je nu nog. Hulbuk is een stad vol mysteries. Het ligt in het zuidwesten van Tadzjikistan.

Overige bezienswaardigheden

Het Iskander meer is zeer de moeite waard. Terwijl ook het Fann gebergte bijzonder is. Ook de stad Penjikent is fraai. Dit wordt het Pompei van Tadzjikistan genoemd. Tot slot is het Hisor Fort zeer fraai.

De wegen zijn in redelijke staat maar er wordt van alles langs de weg verkocht en je kunt ook zomaar een schaapsherder met zijn kudde tegenkomen, goed opletten dus. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in Tadzjikistan. Gletsjers, meren en fantastische vergezichten maken dit tot een waar paradijs. 

Tadzjikistan kent een oude cultuur waarbij muziek en dans een belangrijke rol spelen. Het land is een van de armste landen ter wereld. Maar ondanks dat worden reizigers door de Tadzjieken bijzonder gastvrij ontvangen. En zullen ze er alles aan doen om je het naar het zin te maken. 

Tadzjikistan is een bergachtig land gelegen tussen Oezbekistan, Kirgizië, China en Afghanistan en kent een lange geschiedenis.