Waarom moet ik hier heen?

De Fly Geyser is een wonderlijke geiser. Hij is bij toeval ontstaan toen hier in 1963 werd geboord om metingen te doen. Sindsdien spuit de Fly Geyser uit drie monden.

De Fly Geyser is een unieke geiser in Nevada in de Verenigde Staten. Met een wonderlijke geschiedenis, zeker als je het vergelijkt met andere geisers op de wereld.

Hoe is de Fly Geyser ontstaan?

Deze geiser is niet door Moeder Natuur gemaakt, maar door mensenhanden. Toen projectontwikkelaars hier in 1963 onderzoek in de grond deden, spoot er plotseling water uit de bodem. Warm water om precies te zijn. Nu, enkele decennia verder, is het een natuurwonder. Dat namelijk per dag verandert. En met name groter wordt.

De geisers (of eigenlijk drie geisers) worden inmiddels omringd door een terrassencomplex van kalksteen. Hier wordt het warme water in opgevangen. Ook deze hebben allerlei kleuren door de vele bacteriën en algen in het water.

De kleuren van Fly Geyser in Nevada.
De kleuren van Fly Geyser in Nevada.

Foto’s maken bij Fly Geyser:

Je kunt hier magische foto’s maken, met name als je met langere sluitertijden werkt. De kleuren zijn het zachtst in de vroege ochtend en in de namiddag. Als de zon schijnt en je gebruikt een polarizer zijn de kleuren hard, maar wel fraai.

De ranch waar de Fly Geyser op staat is recent gekocht door de oprichters van het Burning Man Festival, dat jaarlijks in de buurt wordt gehouden. Het is nog niet duidelijk wat het doel van deze plek wordt, maar de schoonheid van de geiser past wel bij dit unieke festival.

Corno’s reistips:

Wil jij de Fly Geyser met eigen ogen zien? Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren. Je kunt je trip ook goed combineren met een langere rondreis door West-Amerika.

Hoe kom ik er?

Fly Geyser ligt op privéterrein net naast de Black Rock Desert, dus je moet toestemming hebben van de landeigenaar. De geiser ligt 32 km ten noorden van Gerlach, in het noordwesten van Nevada.

Inmiddels kun je rondleidingen volgen die zo’n drie uur duren. Je kunt er niet zelf naar toe, omdat het op privéterrein ligt.

Meer informatie: blackrockdesert.ticketleap.com

Geisers