Waarom moet ik dit meemaken?

Het is een typisch Amerikaans feest: Halloween. Dat door Hollywood extra populair is geworden. Op 31 oktober wordt dit jaarlijks groots gevierd. Ook in de steden en pretparken.

Het is leuk om mee te maken; veel huizen in heel Amerika zijn versierd met uitgeholde pompoenen en verlichting. Voor kinderen is het de reden om verkleed over straat te gaan en aan te bellen bij hun buren. Waarbij ze roepen; ‘Trick or treat’. Het lijkt wat op ons sint-maartensfeest, waarbij kinderen op 11 november langs de deuren gaan voor snoep.

Maar in grote steden als New York, Los Angeles en bijvoorbeeld Las Vegas zijn talloze feesten waar Halloween uitbundig wordt gevierd. Ook in de Disney-pretparken kun je Halloween in geuren en kleuren beleven.

Corno’s reistips:

De Verenigde Staten hebben een extreme diversiteit aan landschappen. Hou je van subtropische eilanden: duik onder in de Florida Keys. Is ‘groot’ meer je ding? Ga dan op de rand van de Grand Canyon staan. Bij uitstek een land om rond te reizen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.