Waarom moet ik hier heen?

Dit wereldberoemde park is vooral bekend vanwege de lava die hier continu in zee stroomt. Waarbij heftige stoomwolken te zien zijn als de hete lava het zeewater bereikt. Het eiland wordt elke dag een stukje groter...

Hawaï Volcanoes National Park is één van de weinige plekken ter wereld waar je een actieve vulkaan kunt aanschouwen. Op een veilige manier is er stoom uit het midden der aarde te zien. Maar ook een lavastroom die letterlijk in zee ‘loopt’. Inmiddels loopt de stroom inmiddels net buiten het park.

Er zijn twee manieren om dit natuurspektakel te zien en je kunt zelf letterlijk ervaren hoe de eilandengroep van Hawaii groeit:
1. Vanaf een uitzichtpunt:
Al klinkt dit beter dan het is, want de afstand is redelijk groot. De meeste mensen komen hier in de avond als de stoomwolken (van het verdampende water) oplichten door de oranje lava.
2. Met een boot:
Met een boot wordt je naar de lava gevaren. Je kunt zowel de zonsondergang als de zonsopgang bekijken. Dit is de beste manier om de lava van dichtbij te zien.

Je vindt Hawaii Volcanoes National Park op het eiland Hawaii.

Meer informatie:
www.nps.gov/havo
www.lavaocean.com

Corno’s reistips:

Hawaii heeft veel te bieden. Je kunt verschillende eilanden aan doen en allerlei avontuurlijke excursies en activiteiten doen. Hieronder een aantal handige tips om je (rond)reis te regelen.

EilandenVulkanen