Waarom moet ik hier heen?

Je hebt misschien nog nooit gehoord van Manawaiopuna Falls, maar als je hem ziet wel. Deze waterval werd wereldberoemd door een film. Waarna mensen op zoek gingen naar de plek. Dit is hem.

Manawaiopuna Falls is een machtige waterval op het eiland Kauai op Hawaï. Deze waterval was onbekend, totdat hij ineens in de film Jurassic Park opdook. De Manawaiopuna waterval wordt dan ook wel Jurassic Park Falls genoemd, omdat de waterval overduidelijk in de film te zien is.

Manawaiopuna Falls kun je te voet bereiken.
Manawaiopuna Falls kun je te voet bereiken.

Hij is zo’n 100 meter hoog en waaiert mooi uit over de rotsen van het eiland Kauai. En eerlijk is eerlijk, het zicht op de waterval vanuit de lucht is magisch.

De waterval ligt in een woud, waardoor het een idyllisch plaatje is. Je kunt hem alleen vanuit de lucht (per helikopter) bereiken, net als in de film. Of via een lange wandeling door het dichte woud van het eiland.

Corno’s reistips:

Hawaii heeft veel te bieden. Je kunt verschillende eilanden aan doen en allerlei avontuurlijke excursies en activiteiten doen. Hieronder een aantal handige tips om je (rond)reis te regelen.

Eilanden