Seattle

Hippe Amerikaanse stad in een ruig landschap

Seattle is een moderne stad aan de westkust van de Verenigde Staten. De stad heeft zo’n 400 (!) parken, want het buitenleven is hier belangrijk. De stad is een ideaal vertrekpunt voor een reis door het ruige Westen van Amerika. Dit zijn de bezienswaardigheden van Seattle. In dit artikel vind je ook veel informatie over de leukste excursies om te doen.

De stad ligt bijna op de Canadese grens. Seattle is de hoofdstad van de staat Washington. Dit deel van Amerika ligt niet op de route van veel toeristen. Wat zonde is, want de natuur is overweldigend. Terwijl Seattle als gezellige stad de basis kan vormen voor een heerlijke rondreis. De meeste reizigers blijven hier maar kort, wat zonde is.  

Space Needle

De Space Needle in Seattle.

De absolute trekpleister van Seattle is de Space Needle. De toren is het symbool van Seattle. Die je zo’n beetje van overal in de stad ziet. De Space Needle werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1962. Dit gebouw is 184 m hoog, 42 m breed.

Het is zeer de moeite waard om met de lift naar het observatieplatform te gaan. Deze vind je op een hoogte van 160 meter. Het uitzicht over de stad en de omliggende bergen is zeer fraai. Dit is met name aan het einde van de dag. Er is ook een restaurant, zodat je met een hapje en drankje kunt genieten. Goedkoop is het niet, bijzonder wel.

Meer informatie: spaceneedle.com

Pike Place Market

Op bezoek bij Pike Place Market in Seattle.

Pike Place Market is een van de oudste landbouwmarkten in Amerika. Al in 1907 boden kleine landbouwers en handelaars hier hun waar aan. Iets wat nu nog steeds bezig is. Hier vind je talloze lokale bewoners met kleine winkeltjes, eettentjes en meer. En, hier werd in 1971 de eerste vestiging van Starbucks geopend. Hij is er nog, al is het vaak enorm druk.

Meer informatie: pikeplacemarket.org

Underground Tours

Tijdens de Undergroud Tour zie je onder meer oude huizen.

De Underground Tours in Seattle zijn beroemd. Na de brand van 1889 werd de stad bijna in zijn geheel opnieuw opgebouwd. Daarvoor werden de straten verhoogd. Als je een rondleiding volgt met een gids ga je onder de grond. En zie je hoe het leven hier ruim honderd jaar geleden was. 

Seattle Central Library

De Seattle Central Library met een Nederlands tintje.

De Seattle Central Library werd ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. De bibliotheek is gemaakt van staal en glas, waardoor hij erg opvalt in het straatbeeld. Je kunt hem bezoeken. Dan zal je opvallen hoe veel licht hier binnen valt. Pak een boek en ga even zitten in een van de vele hoekjes. En kijk naar het dagelijkse leven in de Seattle Central Library.

Pioneer Square

De Totempaal op Pioneer Square in Seattle.

In 1852 werd de stad gesticht op Pioneer Square. Nog steeds vind je hier diverse historische gebouwen uit die tijd. Helaas zijn er veel verloren gegaan door de grote brand in 1889. Dit is een heerlijke plek om te shoppen, maar ook om te eten en drinken. Je vindt hier veel bars en restaurants. En onder meer een bijzondere totempaal van de eerste bewoners.

Seattle Aquarium

Het Seattle Aquarium.

Het Seattle Aquarium is opvallend groot. Het meest bijzondere is dat je hier veel zeedieren uit de kustwateren kunt zien. Zodat je een goed beeld krijgt van al het leven langs de kust. De immens grote watertank laat het rijke leven onderwater zien. 

Het meest populair zijn de zeeotters die hier leven. Deze guitige dieren zijn grappig om te zien. Net als de noordelijke zeebeer die je hier kunt zien. Ook zijn er rondleidingen waarbij je meer over de dieren en hun ecosysteem te weten komt. Je vindt het Seattle Aquarium aan Elliot Bay.

Meer informatie: seattleaquarium.org

Boeing Museum of Flight

Het Museum of Flight van Boeing.

Seattle ligt in de buurt van de Boeing fabriek. In het Museum of Flight kun je van alles zien en leren over de vliegtuigbouwer. Je ziet hier talloze vliegtuigen. Maar bijvoorbeeld ook de Red Barn. dit is de schuur waar William Boeing in 1975 begon met bouwen. Een bezoek en rondleiding door het museum is niet goedkoop, maar wel boeiend.

Meer informatie: museumofflight.org

Discovery Park

De vuurtoren op Discovery Park.

Vraag een lokale bewoner eens naar de mooiste plek van de stad. De kans is groot dat hij Discovery Park noemt. Dit is een park dat eindigt op het strand. Waar je onder meer de beroemde West Point Lighthouse kunt vinden. Dit park is dus perfect voor een wandeling om even de stad te ontvluchten.

Overnachten in de beste accommodaties in Seattle

Seattle heeft talloze leuke hotels, lodges en bed & breakfasts. Die ook nog eens niet al te duur zijn, al hangt het van de koers van de dollar af natuurlijk. Maar echt goedkoop is Seattle zeker niet. De meeste accommodaties liggen in of rond het centrum. Ook vind je ze in allerlei soorten prijzen, luxe en faciliteiten. Ik sliep in diverse hotels  

Bekijk de leukste accommodaties voor Seattle

Mijn favoriet is Kasa The Oxford

Hoe reis ik naar Seattle?

Vanuit Nederland kun je direct vliegen op Seattle Tacoma International Airport. De vlucht duurt zo’n 10 uur. De Link Light Rail brengt je snel en goedkoop naar het centrum van de stad.

Je kunt de stad eenvoudig op de fiets verkennen. De stad kent opvallend veel fietspaden. Zeker naar Amerikaanse begrippen. En je kunt op talloze plekken een fiets huren voor een paar uur of een dag. Alle attracties zijn ook eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen