Slapen in de meest populaire boomhut op Airbnb

Kunstenaar maakt ongekend luxueuze overnachting in een bos in de VS

Een boomhut, ik droom er al van sinds ik jong ben. ik heb er ook ooit een in een boom gebouwd, maar daar kon je zeker niet in overnachten. Gelukkig zijn er nu diverse keuzes op talloze plaatsen. Waaronder deze in de Verenigde Staten, die verreweg het meest populair is op Airbnb. Als je de foto’s ziet begrijp je snel waarom.

Peter Bahouth bouwde de boomhut 18 jaar geleden in zijn tuin. Hij deed dat naar het idee dat hij had toen hij nog kind was. Dus speels, met onder meer touwladders tussen de diverse kamers. Inmiddels is het de meest populaire overnachting op Airbnb. En terecht.

Als je de foto’s ziet ben je verkocht. En mensen die er zijn geweest zeggen onder meer: ,,Het is nog mooier dan op de foto’s” en ,,Het is een droom, maar dan echt.”

Alle voorzieningen in de boomhut

Deze luxueuze boomhut is van alle gemakken voorzien. Hij bestaat uit drie delen, die als aparte kamer fungeren. Via hangbruggen kun je van de ene kamer naar de andere lopen.

De boomhut is een idee van milieu-activist Peter Bahouth. Hij bouwde de boomhut 18 jaar geleden in zijn tuin, in eerste instantie voor zichzelf en zijn familie. Pas een paar jaar geleden kwam hij op het idee om het te verhuren via AirBnb.

Inmiddels kijken meer dan 300.000 mensen per maand naar deze boomhut op Airbnb. Honderdduizenden mensen hebben hem op hun ‘wishlist’ gezet. En wordt hij veel geboekt, waardoor je ver van te voren moet boeken.

Als je hier boekt krijg je een persoonlijke rondleiding. En uitleg over de bomen en het bos (met een klein riviertje) waarin de boomhut is aangelegd. Een van de kamers is gemaakt in een boom die meer dan 165 jaar oud is.

Bed en het ultieme veranda

Bijzonder is het bed en de bijbehorende veranda. Het bed staat op wieltjes zodat je het naar buiten kunt rollen en dus buiten kunt slapen. Of kunt ontwaken in de vroege ochtendzon.

De boomhut staat in Buckhead, bij Atlanta, in het oosten van de Verenigde Staten. Een overnachting in deze boomhut kost iets meer dan 300 euro per nacht. En je moet minimaal 2 nachten blijven.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen