Waarom moet ik hier heen?

De naam Paria Canyon Vermillion Cliffs Wilderness Area zal je niet meteen wat zeggen, maar een foto van The Wave waarschijnlijk wel. Deze wonderlijke golf in het zachte zandsteen is uniek.

The Wave is een groep rotsen met een merkwaardige U-vorm. Door erosie en wind zijn de rotsen vlak geschuurd met wonderlijke golven. En het is ongelofelijk mooi. The Wave is een klein deel van het gebied dat Coyote Buttes wordt genoemd. De golvende rotsen liggen in het westen van de Verenigde Staten.

Coyote Buttes ligt op zijn beurt weer in de Paria Canyon Vermillion Cliffs Wilderness Area. Dit gebied is zeker de moeite waard om te ontdekken. Al zijn er inmiddels heel veel regels voor je bezoek.

De drukte in The Wave

De fraaie lijnen in The Wave in Coyote Buttes.
De fraaie lijnen in The Wave in Coyote Buttes.

The Wave mag zich in steeds meer belangstelling verheugen. Met name door social media, waar foto’s van The Wave erg populair zijn. Maar, de gehele omgeving is zeer de moeite waard.

De rode, roze en gele kleuren van het gesteente zijn afkomstig van mineralen en oxidanten die hier via het grondwater in de steenlagen zijn doorgedrongen. Er is trouwens ook een ‘Second Wave’, die iets minder spectaculair is. En er is dus hier genoeg meer te ontdekken.

De loting voor The Wave

Het Paria Canyon Vermillion Cliffs Wilderness Area bezoeken.
Het Paria Canyon Vermillion Cliffs Wilderness Area bezoeken.

Je moet een vergunning hebben om hier te komen. Deze wordt bij loting uitgereikt. Met name in de zomer zal het niet meevallen om een vergunning te krijgen. Maar je kunt het altijd proberen.

Je kunt je online inschrijven op de website van het Department of Interior.

Hoe kom ik hier?

Als je wordt ingeloot krijg je informatie hoe je Coyotte Buttes kunt bereiken. De Coyote Buttes liggen ten zuiden van de VS 89 halverwege Kanab in de staat Arizona.

Hoe maak ik de mooiste foto’s?

Coyote Buttes en The Wave zijn ongekend fotogeniek. Op elk moment van de dag. Zelfs bij slecht weer zul je onder de indruk zijn. Maar het mooist is het bij zonnig weer. En het liefst rond het middaguur, dan heb je de minste schaduwen. Maar in de namiddag kunnen die schaduwen juist iets toevoegen.

Corno’s reistips:

Een bezoek aan The Wave is goed te combineren met de Grand Canyon en omliggende nationale parken. Je kunt je trip ook goed combineren met een langere rondreis door West Amerika. Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren.