Waimea Canyon

Waimea Canyon wordt de Grand Canyon of the Pacific genoemd

Waimea Canyon State Park op het eiland Kauai is de mooiste kloof van Hawaï. Hij wordt dan ook wel de Grand Canyon of the Pacific genoemd. Door regen zijn hier diepe kloven ontstaan in het landschap.

De rit door het subtropische regenwoud er naar toe is al de moeite waard, maar de Waimea Canyon zelf mag er ook zijn. Hij is 1.100 meter diep, ruim 3 kilometer breed en 26 kilometer lang. Een kloof van formaat. Het is een ideaal wandelgebied, zowel langs de rand als in de kloof zelf.

Waimea Canyon is één van de mooiste plekken van Hawaï. Deze kloof is perfect om wandelend te verkennen. Met fraaie vergezichten. Let onderweg ook op de vogels die je ziet en hoort.

Er zijn diverse wandelroutes, waaronder een langs de top van de kloof. Het kan hier erg mistig zijn. Waardoor het zicht beperkt is. Maar het kan dan ineens open trekken. En je ziet waarom deze kloof wereldberoemd is.

Let ook op de planten en vogels die je hier ziet. Van de vogels is de kans groot dat ze alleen op Hawaï voor komen. En ze zijn vaak erg kleurrijk.

Waipoo Falls in Waimea Canyon

De waterval Waipoo Falls in Waimea Canyon.

Waipoo Falls ligt aan de rand van de Waimea Canyon. Er loopt een pad naar de waterval. Onderweg heb je diverse keren zicht op de waterval. Elke keer is het zicht dus net even anders. Neem de tijd voor deze waterval. Een nadeel is dat dit een zeer populaire wandeling is. Ga vroeg op pad, neem wat te eten en drinken mee en geniet er van.

Hoe is de kloof ontstaan?

Een aardbeving splitste het eiland bijna in tweeën. Erosie door regenval en wind deed de rest. En nog steeds stromen dagelijks tonnen rode modder de oceaan in. De kloof is zeker met de zonsopkomst een bijzondere plek. 

Veel toeristen kiezen ervoor om beide routes naar de kloof te rijden. In de zomer zijn er wandelingen onder begeleiding van een gids, vraag ter plekke naar de excursies als jij er bent.

Meer informatie: www.gohawaii.com/waimea-canyon

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen