Waarom moet ik hier heen?

Waimea Canyon op het eiland Kauai is de mooiste kloof van Hawaii. Hij wordt dan ook wel de Grand Canyon of the Pacific genoemd. Door regen zijn hier diepe kloven ontstaan in het landschap.

De rit door het subtropische regenwoud er naar toe is al de moeite waard, maar de Waimea Canyon op het eiland Kauai zelf mag er ook zijn: 1.100 meter diep, ruim 3 kilometer breed en 26 kilometer lang. Een kloof van formaat, ook al is hij veel kleiner dan de Grand Canyon. Het is een ideaal wandelgebied, zowel langs de rand als in de kloof zelf.

Hoe is de kloof ontstaan?

Een aardbeving splitste het eiland bijna in tweeën. Erosie door regenval en wind deed de rest. En nog steeds stromen dagelijks tonnen rode modder de oceaan in. De kloof is zeker met de zonsopkomst een bijzondere plek. Veel toeristen kiezen ervoor om beide routes naar de kloof te rijden. In de zomer zijn er wandelingen onder begeleiding van een gids, vraag ter plekke naar de excursies als jij er bent.

Meer informatie: www.gohawaii.com/waimea-canyon

Corno’s reistips:

Hawaii heeft veel te bieden. Je kunt verschillende eilanden aan doen en allerlei avontuurlijke excursies en activiteiten doen. Hieronder een aantal handige tips om je (rond)reis te regelen.

EilandenKloven