Waarom moet ik hier heen?

Washington DC kent talloze wereldberoemde gebouwen, zoals Het Witte Huis, Het Capitool en de National Mall die deze twee verbindt. Dit is de plek vanwaar de Verenigde Staten wordt bestuurd.

‘D.C.’ staat voor ‘District of Columbia’, dat is afgeleid van Columbus, de ontdekkingsreiziger die ooit voet aan wal zette in Amerika. Washington is een heerlijke stad om rond te dwalen langs de wereldberoemde monumenten waar de geschiedenis van de Verenigde Staten is geschreven.

Meer informatie: washington.org

Regel je excursies vooraf online:

Corno’s reistips:

De stad heeft genoeg te bieden aan bezienswaardigheden, leuke activiteiten, winkelstraten, barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kun je relatief snel door de stad gaan maar een route plannen is handig. Je hoeft misschien niet alles te zien, het ‘vangen’ van de sfeer is wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip.

Let op!
Washington DC is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Stedentrip