Washington D.C.

De trotse hoofdstad aan het oosten

Washington D.C. behoort tot de meest bekende steden in de Verenigde Staten. De stad in het oosten kent talloze wereldberoemde gebouwen en monumenten. Dit is de plek vanwaar het land wordt bestuurd.

D.C. staat voor ‘District of Columbia’, dat is afgeleid van Columbus, de ontdekkingsreiziger die ooit voet aan wal zette in Amerika. Washington is een heerlijke stad om rond te dwalen langs de wereldberoemde monumenten. Hier is de geschiedenis van de Verenigde Staten geschreven.

Washington is een bekende stad die het bezoeken waard is. Met talloze beroemde plekken. Die je eenvoudig kunt bezoeken. Met diverse rondleidingen, waaronder die in het Witte Huis. Dit zijn de beste tips voor de bezienswaardigheden van Washington.

Witte Huis

Het Witte Huis in Washington D.C.

Het witte Huis is waarschijnlijk het meest bekende gebouw in de wereld. Het ligt opvallend genoeg midden in de stad. De ambtswoning van de president heeft maar liefst 132 kamers en 6 verdiepingen. Met veel werkkamers, maar ook een cinema, een zwembad en een basketbalveld. En een grote tuin. 

Als je het witte Huis wilt bezoeken kan dat op twee manieren. Vanaf de National Mall kun je naar het Witte Huis lopen. Dan heb je zicht op de beroemde Oval Office. Ook kun je Witte Huis zien vanaf Lafayette Square. Het ligt dicht bij het metrostation McPherson Square.

Rondleiding Witte Huis

Je kunt een rondleiding door het Witte Huis boeken. Je moet geluk hebben, want niet alle aanvragen worden gehonoreerd. Daarnaast moet je de tijd nemen met alle veiligheidsmaatregelen. Zeker is dat je vooraf moet aanvragen. Denk aan diverse maanden. Je krijgt dan vanzelf te horen of je op de door jou aangegeven datum de rondleiding kunt volgen.

Tijdens de rondleiding bezoek je diverse vertrekken. Hou er rekening mee dat je lang niet alle vertrekken krijgt te zijn. Maar de tour is wel perfect om een idee te krijgen van de magie van het Witte Huis. En om te zien hoe de verschillende presidenten de vertrekken persoonlijker hebben gemaakt. Daarnaast krijg je veel informatie over het gebouw en haar bewoners.

Meer informatie op deze website.

Het Capitool

Het Capitool in Washington.

Het Capitool heet officieel US Capitol. Dit beroemde gebouw is bekend vanwege de witte koepel. Hier zetelt de wetgevende macht van Amerika. Het Capitool kun je bezoeken, althans het bezoekerscentrum. Dit ligt in zijn geheel onder de grond. En een rondleiding is een belevenis.

Washington Monument

Het Washington Monument in Washington D.C.

Het Washington Monument is bekend van talloze televisieseries en films. Deze obelisk is 169 meter hoog. Waardoor het de hoogste obelisk ter wereld is. Het is gemaakt van marmer, zandsteen en graniet. 

Lang niet iedereen weet waarom het Washington Monument is gebouwd. Het werd opgericht voor de eerste Amerikaanse president, George Washington. De bouwwerkzaamheden starten in 1848. Maar door gebrek aan geld werd het monument pas in 1884 afgerond. Je kunt met de lift omhoog naar de top van de obelisk. Daar zijn in alle zijden kleine raampjes gemaakt. Vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt op de stad. 

National Mall

Food Trucks langs de National Mall in Washington.

De National Mall is het park tussen het Capitool en het Washington Monument. Je kunt hier goed wandelen tussen de bomen, de perkjes en tuinen. Met name bij lekker weer is het hier goed toeven. Dan vindt je hier ook joggers, Food Trucks en meer.

Lincoln Memorial

Het Lincoln Mememorial.

Het Lincoln Memorial komt ook in talloze producties op tv voor. Vooral het beeld van Abraham Lincoln die zit in een stoel is wereldberoemd. Het beeld werd gemaakt door Daniel Chester French. Het beeld is 5,8 meter hoog en staat op een sokkel van 3 meter. De eerste steen van het Lincoln Memorial werd op 12 februari 1915 gelegd. Het Lincoln Memorial ligt in het verlengde van de National Mall.

National Archives

De National Archives in Washington D.C.

In de National Archives liggen alle belangrijke documenten uit de Amerikaanse geschiedenis. Waaronder de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring. Maar ook de Bill of Rights, de eerste tien amendementen van de grondwet. Ook kun je hier vier kopieën van de Magna Carta zien. Hierin is vastgelegd hoe de macht van de koning kan worden beperkt. Een deel van de National Archives is een museum. Dat kun je bezoeken, zodat je alle documenten kunt zien.

Smithsonian Castle

Het Smithsonian Castle in Washington D.C.

Het Smithsonian Castle heet eigenlijk Smithsonian Instituut. Het is het hoofdkantoor van het Amerikaans onderwijs- en onderzoeksinstituut. Maar door de extravagante bouw van rood zandsteen lijkt het mee op een kasteel. Je vindt het Smithsonian Castle aan de National Mall.

Let op!

Washington DC is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen