Waarom moet ik hier heen?

Zion National Park is een ideaal wandelgebied, waar je de vele bijzondere rotsformaties echt kunt beleven. Je kunt talloze wandelingen maken naar bijvoorbeeld uitzichtpunten bovenop de rotsen.

Zion National Park is ongekend populair bij de Amerikanen, maar opvallend genoeg minder bij de Europeanen. Onterecht, je moet simpelweg de suffige treintjes achter je laten en te voet verder gaan. Want dit is ruig Amerika. En Zion behoort tot de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten.

Wandelen door Zion National Park:

Angels Landing (3,9 km)

Wandelen op Angels Landing.
Wandelen op Angels Landing.

Angels Landing is al jaren populair is sociale media. De wandeling is niet erg lang, maar wel ongekend steil. Je wandelt en klauterend naar de top van de berg via honderden treden die in de rotsen zijn gehakt. Van bovenaf heb je een heerlijk uitzicht over Zion.

Er zijn al diverse mensen overleden toen ze van het pad vielen. Kinderen wordt afgeraden dit pad te nemen. Ook bij slecht en nat weer wordt de beklimming afgeraden. Met name het afdalen is dan een uitdaging. Zorg dat je goede schoenen aan hebt, alsook warme kleding om dat het weer ineens kan omslaan.

The Subway (13 km)

Een van de beroemdste (en mooiste) wandelingen is door The Subway, waarbij je door een smalle (vaak natte) doorgang loopt. Maar Zion heeft talloze wandelingen langs de immense rotsen. Bij de bezoekerscentra kun je de meest recente informatie krijgen over wandelingen, maar ook waar bijvoorbeeld net nog wilde dieren zijn gespot.

Meer informatie: www.nps.gov/zion

Corno’s reistips:

Zion National Park wordt vaak gecombineerd met een rondreis door West Amerika waarbij je ook andere nationale parken als Grand Canyon en Bryce Canyon bezoekt. Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren.