blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zion National Park

Ideaal wandelgebied, met talloze unieke wandelingen

Zion National Park behoort tot de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Het natuurgebied is ongekend populair bij de Amerikanen, maar opvallend genoeg minder bij de Europeanen.

Het is onterecht, je moet simpelweg de suffige treintjes achter je laten en te voet verder gaan. Want dit is ruig Amerika. Waar je heerlijk kunt wandelen. In een landschap waar je continu wordt verrast.

Zion National Park is een ideaal wandelgebied, waar je de vele bijzondere rotsformaties echt kunt beleven. Je kunt talloze wandelingen maken naar bijvoorbeeld uitzichtpunten bovenop de rotsen.

Je kunt het park via vier ingangen bereiken. Elke ingang heeft zijn eigen dingen om te zien en doen. Het meest populair is de South Entrance. Waar je ook het bezoekerscentrum vindt. Al kun je ook de East Entrance gebruiken om hier te komen. Hou er rekening mee dat je meerdere dagen nodig hebt om dit park te ontdekken. Dit zijn enkele van de mooiste bezienswaardigheden en wandelingen in Zion National Park.

Canyon Overlook

Canyon Overlook in Zion National Park.

De Canyon Overlook is volgens velen het mooiste uitzicht over Zion National Park. Je vindt de afslag aan de Zion Mt. Carmel Highway Scenic Drive. Dit uitkijkpunt is dus goed met de eigen huurauto te bereiken. Vanaf de parkeerplaats moet je nog zo’n 1,5 kilometer wandelen. Het beste moment is bij zonsopkomst. Dan is het hier ook erg rustig.

Canyon Overlook is een populaire plek. Met name tussen tien uur en drie uur in de middag. Ook is het populair voor de zonsondergang. Maar je hebt dan veel tegenlicht, dus het is niet optimaal. 

Weeping Rock

De Weeping Rock is een bijzondere rots bij Stop 7. Je loopt er in tien minuten naar toe, maar wat je ziet is uniek. Je ziet water door deze hangende rots lopen. Let wel, het duurt zo’n 1.000 jaar voordat het water door de rots heen komt. Oftewel, je zit naar extreem oud water te kijken. Het water vormt een soort waterval op de rots.

Angels Landing (3,9 km)

Wandelen op Angels Landing.

Angels Landing is al jaren populair op sociale media. De wandeling is niet erg lang, maar wel ongekend steil. Je wandelt en klauterend naar de top van de berg via honderden treden die in de rotsen zijn gehakt. Van bovenaf heb je een heerlijk uitzicht over Zion.

Er zijn al diverse mensen overleden toen ze van het pad vielen. Kinderen wordt afgeraden dit pad te nemen. Ook bij slecht en nat weer wordt de beklimming afgeraden. Met name het afdalen is dan een uitdaging. Zorg dat je goede schoenen aan hebt, alsook warme kleding om dat het weer ineens kan omslaan.

The Subway (13 km)

Een van de beroemdste (en mooiste) wandelingen is door The Subway, waarbij je door een smalle (vaak natte) doorgang loopt. Maar Zion heeft talloze wandelingen langs de immense rotsen. Bij de bezoekerscentra kun je de meest recente informatie krijgen over wandelingen, maar ook waar bijvoorbeeld net nog wilde dieren zijn gespot.

Pa’rus Trail (5,6 km)

De Pa’rus Trail is een eenvoudige, maar daarom niet minder mooie wandeling. Je loopt langs de Virgin River, met diverse stops langs het water onderweg. Ook loop je diverse keren over de rivier. Het is een bijzonder fraaie wandeling, met op de voorgrond de rivier en daarachter de kenmerkende rode rotsen van Zion National Park. 

Meer informatie: www.nps.gov/zion

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen